Federer makkelijk door in Rotterdam, Zverev uitgeschakeld in tweede ronde

Roger Federer heeft zonder problemen de tweede ronde bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De Zwitser was binnen 47 minuten klaar met de Belg Ruben Bemelmans: 6-1, 6-2.

De eerste set was al binnen 18 minuten gespeeld. Hij was met 6-1 duidelijk te sterk voor Bemelmans. Ook in de tweede set had de Zwitser geen enkele moeite tegen de nummer 116 van de wereld en was na drie kwartier klaar. In de volgende ronde treft Federer de Duitser Philipp Kohlschreiber, die in een spannende wedstrijd won van de Rus Karen Khachanov: 3-6, 7-6 (1), 7-6 (5).

Alexander Zverev heeft de tweede ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament niet overleeft. De Duitser, als derde geplaatst in Rotterdam, verloor in twee sets verrassend van de Italiaan Andreas Seppi 6-4 en 6-3.

Zverev begon nog goed aan de wedstrijd tegen Seppi en kwam met 3-0 voor. De Italiaan, die in de laatste kwalificatieronde verloor maar als 'lucky loser' toch mee mocht doen aan het hoofdtoernooi, zou in het vervolg van de eerste set drie keer op rij de service van de Duitser braken. In de tweede set had Seppi aan een break in de zesde game genoeg om de winst te pakken.