Leroy George schittert in Champions League AziŽ

De Aziatische Champions League is deze week van start gegaan, de groepsfase althans, en het was zowaar een Nederlander die in de eerste speelronde  de show stal. Leroy George hielp Melbourne Victory in Australië aan een zwaarbevochten punt tegen Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea.

De Kroaat Mislav Orsic bracht Ulsan uit een vrije trap op voorsprong, maar krap twee minuten later bracht George zijn ploeg na geblunder van Ulsan's keeper weer op gelijke hoogte. Richard Windbichler zorgde via een binnengekopte corner weer voor de Koreaanse voorsprong na 34 minuten, maar weer liet George niet lang op zich wachten: dit keer duurde het drie minuten voor de voormalig jeugdinternational het doel vond.

Kort na rust schoot Orsic op fraaie wijze van afstand de 2-3 in het doel, maar, je raadt het al, lang kon Ulsan niet van de voorsprong genieten. In de 54e minuut leverde George een werkelijk snaarstrakke vrije trap af, precies op de plek waar Rhys Williams de 3-3 binnen kon werken. Daar bleef het uiteindelijk bij in Melbourne.

Overigens is George niet de enige Nederlander die al een goal te pakken heeft: Wesley Sneijder kwam namens Al-Gharafa tot scoren tegen Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar ging wel met 3-2 onderuit.

De goals van Melbourne Victory - Ulsan Hyundai (Bron: YouTube)