Duitse rodelaarsters aan kop na twee runs

Op de Olympische Spelen in Pyeongchang gaat het rodelen bij de dames vooralsnog grofweg zoals verwacht. Regerend olympisch kampioene Natalie Geisenberger uit Duitsland was in run één de snelste en verdedigde haar voorsprong in run twee, waardoor ze de eerste dag als leidster afsloot.

Achter Geisenberger volgt niet veterane Tatjana Hüfner, maar haar jongere landgenote Dajana Eitberger, die vooral in de tweede afdaling grote indruk maakte. Eitberger staat op 0,12 seconden van Geisenberger, terwijl de Canadese Alex Gough na een indrukwekkende dag op 0,191 seconden plek drie in bezit heeft.

Hüfner staat zeker niet ver buiten het podium, want met 0,207 seconden hijgt ze Gough volop in de nek. Erin Hamlin (+0,236) uit de VS en de Canadese Kimberley McRae (+0,334) vertegenwoordigden het Noord-Amerikaanse contintent op prima wijze, terwijl de Zuid-Koreaanse fans konden juichen om Aileen Frisch.

De oplettende lezer zal het opgevallen zijn dat Frisch niet zo Koreaans klinkt en dat klopt: de voormalig wereldkampioene bij de junioren haalde het bizar sterke Duitse A-team enkele jaren geleden niet en stopte, maar Zuid-Korea haalde haar met het oog op de Spelen in Pyeongchang binnen. Veel presteerde ze in de World Cup nog niet, maar maandag rodelde Frisch zich op 0,352 seconden naar een zeer knappe zevende plek.

Geisenberger op weg naar de leiding (Pro Shots/Action Images)
Geisenberger op weg naar de leiding (Pro Shots/Action Images)