Duitse tennissers kloppen Australië in Davis Cup

De Duitse tennisploeg heeft eindelijk weer eens een zege geboekt in de Wereldgroep van de Davis Cup. De ploeg speelde drie jaar op rij in de eerste ronde een thuiswedstrijd, maar verloor elke keer.

Dit keer trokken de Duitsers naar Brisbane en daar werd Australië prompt uitgeschakeld. Vrijdag was Alexander Zverev de jonge Alex de Minaur in een ware thriller de baas, waarna Nick Kyrgios de stand gelijk kon trekken met een zege op Jan-Lennard Struff. In het dubbelspel zegevierden Struff en Tim Putz tegen Matthew Ebden en John Peers en zondag maakte Zverev het af: hij klopte Kyrgios in drie sets en zorgde zo voor de 3-1 stand in de ontmoeting. 

Italië wist in Japan te winnen van het thuisland. Fabio Fognini klopte Taro Daniel op vrijdag, maar Andreas Seppi ging na een spannend duel in vijf sets onderuit tegen Yuichi Sugita. Zaterdag waren Simone Bolelli en Fognini in het dubbelspel te sterk voor Ben McLachlan en Yasutaka Uchiyama, waarna Fognini zondag in een ruim vier uur durende marathon afrekende met Sugita. Italië kwam zo op 3-1 en dus was het duel beslist.