Twijfels over Younes: "Mertens was toen al beter"

Amin Younes staat op het punt om Ajax in te ruilen voor Napoli. Oud-Ajacied Bryan Roy vraagt zich af of dat de juiste keuze is.

"Napoli staat eerste in de competitie en heeft winnaars nodig, zoals Dries Mertens", vertelt Roy in een interview met het Italiaanse TMW. Mertens stapte in de zomer van 2013 over van PSV naar Napels. "Maar hij was toen veel beter dan Younes nu is", vindt Roy.

De 47-jarige oud-international vreest dat Younes bij Napoli voorlopig weinig aan spelen toe zal komen. "Met alle respect voor Younes, die ik een prachtige carrière gun, maar Lorenzo Insigne is van een ander niveau. Younes is snel en heeft een goed schot, maar steekt er op technisch vlak niet bovenuit."

Bryan Roy, die zelf in Italië bij Foggia speelde, denkt dat sommige jonge Eredivisie-spelers de potentie hebben om ook naar de Serie A te gaan. "Maar die zijn momenteel nog te jong. Die kunnen over twee à drie jaar over een transfer nadenken, maar dan zullen de rijke Engelse clubs op de voorste rij zitten. Italië moet daar iets aan doen. De Serie A was het hoogst haalbare, maar nu kiezen spelers voor de Premier League."