Marokko officieel kandidaat WK voetbal 2026

Marokko heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal van 2026. Het Afrikaanse land zal het op moeten nemen tegen de Noord-Amerikaanse combinatie van Mexico, Canada en de VS.

Nooit eerder organiseerde Marokko het WK, alleen Zuid-Afrika (2010) deed dat op het Afrikaanse continent. Marokko is wel een van de landen die komende zomer in Rusland om de wereldtitel strijden. 

De organisatie wil de FIFA verleiden met allerlei mooie beloften: zo moet het een compact en vooral ook 'open en welkom' WK worden, 'in het hart van de wereld'. "Het WK wordt dan gehouden in een land waar gastvrijheid centraal staat en iedereen geaccepteerd wordt", zo beweerde men tijdens de persconferentie waar de plannen aangekondigd werden.

"Het WK in MArokko zou voor commercieel succes zorgen. Als we die eer krijgen geloven wij dat de winnaars de jonge mensen van ons land, Afrika en de wereld zullen zijn", klinkt het ietwat zweverig. Over speelsteden werd nog niet gesproken, maar die tijd begint te dringen: op 13 juni wordt het WK vergeven. In 1994, 1998, 2006 en 2010 deden de Marokkanen ook al een poging om het WK binnen te halen.