FOK! Wat een weer: code geel aan de kust

Het is bewolkt en er valt af en toe (mot)regen. In de avond trekt een gebied met buiige regen vanuit het noordwesten het land binnen. Het is zeer zacht met maximumtemperaturen rond 13°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Langs de noordwestkust wordt de wind in de middag enige tijd stormachtig, 8 Bft, met daarbij kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

In de nacht naar donderdag verlaat de regen het oosten van het land, in het zuidoosten kan het echter tot in de ochtend blijven regenen. Elders klaart het op en kan er een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 6°C bij een matige, langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, plaatselijk kan een bui voorkomen. De wind blijft zuidwestelijk en overwegend matig van kracht. Met een maximumtemperatuur van circa 9°C wordt nog altijd vrij zachte lucht aangevoerd. (Bron: KNMI)

Update 14:15 uur
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het noordelijk kustgebied. Daar zijn de komende uren windstoten mogelijk tot rond 90 km/u, uit een zuid tot zuidwestelijke richting. Elders zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.

Nederland
 

Mist(archief)foto in de buurt van Varsseveld
Mist(archief)foto in de buurt van Varsseveld

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!