Hamilton haalt Instagram leeg na kritiek

Lewis Hamilton heeft al zijn foto's, video's en berichten op Instagram gewist. De wereldkampioen in de Formule 1 kreeg afgelopen week veel kritiek voor een filmpje dat hij op het sociale medium had geplaatst, waarin zijn kleine neefje de hoofdrol speelde. Hamilton sprak het mannetje in scherpe bewoordingen aan op het dragen van een roze jurk.

"Ik ben zo verdrietig, kijk mijn neefje nou", zegt Hamilton, waarna hij zich tegen het jongetje keert. "Heb je dit voor kerst gekregen? Waarom vraag je een prinsessenjurk voor kerst? Jongens dragen geen prinsessenjurk!"

Het kwam de Britse coureur op een stortvloed aan kritiek te staan. Hamilton verwijderde het filmpje al snel weer en kwam via Twitter met uitgebreide excuses. "Ik wilde niemand beledigen of aanvallen. Ik vind het geweldig dat mijn neefje zich vrij voelt om zichzelf te zijn, zoals we dat allemaal zouden moeten doen", schreef de 32-jarige kopman van Mercedes, een fervent gebruiker van de sociale media. De 5,7 miljoen volgers van Hamilton op Instagram zagen zaterdagochtend echter dat hij zijn 3000 berichten allemaal had verwijderd.

Hamilton haalt Instagram leeg na kritiek
Hamilton haalt Instagram leeg na kritiek (Foto: BuzzE)