De Ligt klaar voor Weghorst: "Hoor dat hij een lastpak is"

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij AZ en dat betekent voor Matthijs de Ligt dat hij met Wout Weghorst te maken krijgt.

De spits van AZ was dit seizoen in de Eredivisie goed voor acht goals en drie assists. "Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld, maar hoor van iedereen dat hij een lastpak is. Op een positieve manier dan, hè. Goed, ik heb er zin in", vertelt De Ligt in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ajax wist in de afgelopen week een achterstand van tien punten op PSV te halveren. "Of we terug zijn? We zijn nooit weggeweest", zei De Ligt tegen De Telegraaf. "Maar ik denk dat dit wel knaagt aan PSV. Ze hadden een gat kunnen slaan en dat is niet gelukt. En ook tegen FC Groningen haalden ze in de slotminuut een bitter resultaat."

"Wij voelen ons goed en willen na de winterstop toeslaan. Nee, dat goede gevoel is niet weg door de schorsingen en blessures. AZ-uit is geen makkelijke wedstrijd, maar die kunnen we ook winnen." Ajax mist in Alkmaar de geschorste Joël Veltman en de geblesseerde Max Wöber. Daley Sinkgraven en Nick Viergever zaten ook al in de ziekenboeg.