Neymar over WK 2014: "Ik heb toen veel gehuild"

Brazilië is komende zomer uit op revanche nadat het vorige WK, nota bene in eigen land, in een deceptie eindigde. Neymar is het nog niet vergeten.

De sterspeler van Paris Saint-Germain brak in de kwartfinale tegen Colombia een rugwervel, waardoor zijn toernooi ineens voorbij was. Zonder Neymar werd Brazilië in de halve finales van de mat geveegd door de latere wereldkampioen Duitsland (1-7). Daarna werd de wedstrijd om de bronzen medaille verloren van het Nederlands elftal (0-3).

Het voelt nog steeds raar, want ik heb het WK toen niet beëindigd zoals ik zou willen", vertelt Neymar op de officiële website van de FIFA. "Ik wilde natuurlijk de titel pakken, maar ik heb niet verloren of gewonnen. Het toernooi eindigde voor mij met een zware blessure en daar heb ik de prijs voor betaald."

"Dat was een hele slechte week voor me. Ik heb veel gehuild en mezelf afgevraagd waarom dat mij moest overkomen. Maar uiteindelijk besef je dat je van zulke gebeurtenissen sterker wordt", aldus de 25-jarige aanvaller. "Ik denk dat het komende WK voor Brazilië groot wordt."