Louis C.K. biedt excuses aan voor wangedrag

Louis C.K. heeft toegegeven dat hij over de schreef is gegaan en heeft spijt betuigd. De verhalen over seksueel wangedrag die donderdag in The New York Times zijn gepubliceerd, zegt de vijftigjarige komiek in een statement die door verschillende Amerikaanse media is gepubliceerd.

"Ik heb spijt van mijn daden. En ik heb geprobeerd ervan te leren", aldus C.K. "Ik ben mij nu pas bewust van de omvang van de impact van mijn acties. Ik maakte gebruik van het feit dat ik op grote schaal werd bewonderd, waardoor ze hun verhaal niet konden delen omdat mensen die naar me op keken het niet wilden horen."

C.K. zegt verder dat hij zich moet verzoenen met zichzelf, al beseft hij dat dat niets is vergeleken met wat zijn slachtoffers moeten verwerken. "Ik wou dat ik anders had gereageerd. Dat ik een goed voorbeeld voor hen had kunnen zijn en hen enige begeleiding als komiek had kunnen geven, zeker omdat ik ook hun werk bewonderde."

Luisteren
"Ik heb mijn familie, mijn vrienden, mijn kinderen en hun moeder pijn gedaan. Ik heb een lange en gelukkige carrière gehad waarin ik kon zeggen wat ik wilde. Ik zal nu een stap terug doen en luisteren", zo eindigt C.K. zijn relaas.

Vijf vrouwelijke komieken beschuldigen C.K. er donderdag van dat hij voor hun neus gemasturbeerd had.

Geschrapt
Het verhaal kreeg direct gevolgen voor de Amerikaan. Zo komt zijn film I Love You, Daddy voorlopig niet uit. Dat besloot het bedrijf nadat donderdag. Netflix schrapt tegelijkertijd een geplande stand-upspecial met de komiek.

I Love You, Daddy zou vanaf 17 november in een select aantal bioscopen in de Verenigde Staten draaien. Donderdagavond zou de film in première gaan in New York, maar het feest werd op voorhand afgeblazen toen duidelijk werd dat The New York Times een verhaal zou publiceren over C.K.

Eerder liet ook HBO C.K. al vallen. De zender haalt al zijn stand-upshows en de komedieserie Lucky Louie van hun streamingservice af. C.K. is ook uit het programmaboekje geschrapt van de benefietshow Night Of Too Many Stars: America Unites For Autism Programs.

Louis C.K. biedt excuses aan voor wangedrag
Louis C.K. biedt excuses aan voor wangedrag (Foto: BuzzE)