Van Hanegem: "De Jong kan dit Ajax echt beter maken"

Willem van Hanegem pleit voor een basisplek van Frenkie de Jong bij Ajax. De Amsterdammers gingen zondag met 1-2 onderuit tegen FC Utrecht.

De Jong begon zondagmiddag op de bank en viel na 63 minuten in voor Lasse Schöne. Van Hanegem zou dat graag anders zien. "Die kan het spel versnellen, maar daar denkt Keizer vooralsnog anders over", schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Geloof me, De Jong kan dit Ajax echt beter maken. Alles vooruit spelen en alles ook nog eens op de juiste snelheid, dat is wat die ploeg juist nodig heeft." De Jong speelde dit seizoen elf wedstrijden in alle competities, was daarin één keer trefzeker en gaf twee assists.

In het duel met FC Utrecht kreeg Kasper Dolberg weer de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar in de spits en dat begrijpt Van Hanegem wel. "Hij was toch ook de eerste spits in Amsterdam? Oké, Ajax won met Klaas-Jan Huntelaar in de punt van de aanval een paar wedstrijden op een rij, maar Dolberg is gewoon een geweldige speler. Die hoort niet op de bank en zeker niet heel lang."