Spacey misdroeg zich ook bij House of Cards

Acht medewerkers aan de serie House of Cards hebben tegen CNN gezegd dat Kevin Spacey zich tijdens opnamen heeft misdragen. Een van hen zei dat de acteur hem seksueel heeft misbruikt.

De acht zeggen dat Spacey het vooral had voorzien op jonge mannen. Hij zou ze niet alleen ongewenst hebben betast maar ook ongepaste opmerkingen tegen ze hebben gemaakt.

Het seksueel misbruik zou gebeurd zijn toen het slachtoffer als productieassistent meewerkte aan House of Cards. Hij moest Spacey ophalen en naar de set brengen. In de auto greep de acteur het slachtoffer in zijn kruis. "Ik was in shock", zegt hij. "Hij had een machtige positie en ik was daar maar een gewone medewerker."

Ook de andere medewerkers die CNN sprak zeiden bang te zijn voor de gevolgen als ze openlijk over het ongepaste gedrag van Spacey zouden praten.

Intussen heeft Netflix de opnamen van House of Cards stilgelegd. Verder meldt The Hollywood Reporter dat AAC, het agencybureau waaraan Spacey was verboden, niet meer met hem wil werken. Ook zijn PR-medewerker is opgestapt.

Spacey misdroeg zich ook bij House of Cards
Spacey misdroeg zich ook bij House of Cards (Foto: BuzzE)