Stockcarrace eindigt met gevecht, taser en arrestaties

Een stockcarrace op de Anderson Speedway in de Amerikaanse staat Indiana is afgelopen weekeinde niet helemaal goed afgelopen. Twee coureurs kwamen met elkaar in botsing en dat leverde de nodige chaotische taferelen op, inclusief een politieagent die zijn taser inzette.

Tijdens de voorlaatste race van het Stock Car Festival kwamen Shawn Cullen en Jeffrey Swinford met elkaar in aanraking. De derde keer resulteerde dat erin dat Cullen, in auto nummer 33, van de baan raakte en tot stilstand kwam, vermoedelijk wegens de schade aan zijn auto.

Op de beelden is te zien dat Cullen Swinford aantikt bij het ingaan van de bocht en Swinford was dan ook niet gelukkig. Hij reed richting Cullen, draaide zijn auto rond en parkeerde zijn bolide zonder pardon op de motorkap van Cullen's auto.

Die werd daar uiteraard flink pissig om en hij klom gelijk uit zijn raampje - toch een knappe prestatie, gezien zijn statuur. Cullen liep naar Swinford en begon op hem in te slaan, waarna op de beelden te zien is dat een toegesnelde agent hem met een taser naar de grond dwingt.

Beide coureurs werden uiteindelijk gearresteerd, Swinford mocht een nachtje in de cel slapen. Op de baan hoeft hij zich niet meer te melden, de Anderson Speedway heeft hem voor het leven geschorst.

"Swinford werd boos en gebruikte zijn auto als een wapen, dat gaat mijn pet te boven. Zo lang ik hier de baas ben zal hij hier niet meer rijden en ik ben van plan om hier nog heel lang de baas te zijn", aldus Speedway-eigenaar Rick Dawson.

Beelden van de Anderson Speedway, met het incident vanaf zo'n 45 seconden (Bron: YouTube)