Twee doden bij aanval met mes bij treinstation Marseille

Franse veiligheidstroepen hebben zondag een man doodgeschoten die mensen met een mes aanviel in Marseille. Dat gebeurde bij een treinstation, zei een aanklager tegen het Franse BFM TV. De man heeft twee personen doodgestoken.

De dader zou "Allahu akbar" (God is groot) hebben geroepen terwijl hij met een mes instak op voorbijgangers. De politie riep mensen op uit de buurt te blijven van Marseille Saint-Charles, het hoofdstation in de Zuid-Franse stad. Minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) liet via Twitter weten direct af te reizen naar het treinstation.

Een getuige vertelde Reuters dat ze zag hoe een man een mes uit zijn mouw haalde. Daarop stak hij eerst een jong meisje en daarna een andere vrouw. Vervolgens arriveerden militairen bij het treinstation.

Frankrijk is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door grote terreuraanslagen. Zo kwamen in 2015 130 mensen om het leven bij een serie aanslagen in Parijs. In Nice vielen vorig jaar 86 doden toen een man met een vrachtwagen inreed op voetgangers.

Man doodgeschoten na aanval met mes Marseille
Twee doden bij aanval met mes bij treinstation Marseille (Foto: ANP)