Crowdfunding kon leven Jermaine niet redden

Ondanks het rotsvaste vertrouwen dat Jermaine de Wind en zijn vriendin Lisette hadden in een expirimentele behandeling, is Jermaine afgelopen week overleden. Jermaine kreeg op zijn 18e te horen dat hij een agressieve hersentumor had en nog maximaal anderhalf jaar te leven had. Hij is uiteindelijk 27 jaar geworden. 

Vorig jaar, vlak voor kerst, kreeg Jermaine te horen dat hij was uitbehandeld: er waren maar liefst acht tumoren geconstateerd bij een controle. Maar Jermaine wilde leven. Hij wilde zijn kinderen zien opgroeien en oud worden met lisette. Er werd een crowdfundingsactie gestart zodat hij een expirimentele behandeling in de VS kon ondergaan. Ogenschijnlijk met succes, want op 15 juni dit jaar plaatste hij nog een post op Facebook waarin hij schreef dat de derde MRI op rij er clean uitzag. In totaal bracht de crowdfundingsactie zo'n 166.000 euro op, terwijl 250.000 het beoogde doel was.  Jermaine kon het restant van de behandeling, het slikken van dure medicijnen, niet afmaken. 

Toen sloeg het noodlot toe en in juli moest er een PET-scan gemaakt worden vanwege donkere vlekjes op de MRI. De hersentumor was terug en het ging snel bergafwaarts: op 31 juli werd Jermaine opgenomen in een hospice. Vrijdag 15 september werd bekend gemaakt dat hij was overleden, een paar dagen voordat zijn boek Opgeven is geen optie uit zou worden gebracht.