Vrouwen Ajax en Twente spelen gelijk, PSV laat kans liggen

De tweede speelronde in de Eredivisie voor vrouwen had gelijk al een ware kraker op het programma staan. Op Sportpark Slangenbeek in Hengelo nam FC Twente, jarenlang onaantastbaar in de competitie, het op tegen de nieuwe landskampioen Ajax.

Na een half uur kreeg Kika van Es een rode kaart, nadat ze een bal uit een reflex van de doellijn sloeg. Collega-international Desiree van Splunteren benutte de strafschop achter niet. Inessa Kaagman zette Ajax een dik kwartier voor tijd op voorsprong, maar enkele minuten later maakte aankoop Myrthe Moorrees de gelijkmaker namens Twente, waarmee de 1-1 eindstand was bereikt. Ajacied Stephanie van der Gragt, nog een international, werd in blessuretijd met twee keer geel van het veld gestuurd.

PSV liet op De Herdgang een kans liggen om te profiteren van het gelijkspel in Hengelo. Nathalie van den Heuvel zette de bezoekers van sc Heerenveen kort voor rust op voorsprong, waarna Vanessa Susanna een minuut na de pauze voor de 1-1 tekende, haar vierde treffer in twee wedstrijden. Het duel eindigde eveneens met een 1-1 gelijkspel.