Terugroepactie batterijen opgeknapte Notes 4

In Amerika worden zo'n 10.200 batterijen voor opgeknapte Galaxy Notes 4 van Samsung teruggeroepen wegens brandgevaar. De terugroepactie is opmerkelijk, aangezien vorig jaar de Galaxy Note 7 wereldwijd vlak na de lancering werd teruggeroepen omdat de batterij van het toestel in brand bleek te kunnen vliegen.

In het geval van de Note 4 gaat het echter om batterijen die door FedEx Supply Chain zijn geplaatst in opgeknapte exemplaren, laat de Amerikaanse veiligheidscommissie voor consumentenproducten weten. De terugroepactie geldt dan ook voor batterijen die tussen december 2016 en april 2017 door FedEx Supply Chain zijn geplaatst in AT&T Samsung Galaxy Notes 4 en vervolgens als vervangende telefoons via het verzekeringsprogramma van AT&T zijn gedistribueerd.

Sommige van de batterijen blijken nep te zijn en afwijkingen te vertonen die ertoe kunnen leiden dat de batterijen oververhit raken. FedEx Supply Chain zegt een melding te hebben ontvangen van een namaakbatterij die oververhit raakte. Daarbij is voor zover bekend niemand gewond geraakt en is geen schade ontstaan.

Consumenten worden opgeroepen de batterij per direct niet meer te gebruiken en hun smartphone uit te zetten. FedEx Suppply Chain neemt zelf contact op met consumenten die met een mogelijk foute batterij in hun maag zitten. Zij krijgen van FedEx Supply Chain een gratis nieuwe batterij en een doos om hun oude batterij in terug te sturen.

Terugroepactie batterijen opgeknapte Notes 4
Terugroepactie batterijen opgeknapte Notes 4 (Foto: BuzzT)