Parijs kijkt naar eSports voor Olympische Spelen 2024

Het zou zomaar kunnen dat eSports in 2024 voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen staan. Die Spelen worden - tenzij er nog hele rare dingen gebeuren - georganiseerd in Parijs en het team achter het binnenhalen van de Spelen staat open voor de discussie over eSports, wat in 2022 al op het programma van de Aziatische Spelen staat.

"We kunnen niet simpelweg zeggen 'dit heeft niks met de Olympische Spelen te maken' en dus moeten we er wel naar gaan kijken", aldus de co-president van 'Parijs 2024', kanoslalomlegende Tony Estanguet. "De jeugd is er in geïnteresseerd, dus laten we er serieus over gaan praten."

"De interactie met het Internationaal Olympisch Comité en de eSports-wereld zal interessant worden en we willen graag ontdekken wat het zo'n succes maakt. We hebben genoeg tijd om er naar te kijken, er over te praten en er misschien dan ook wat mee te doen, ik wil zeker niet vanaf het begin al 'nee' zeggen", zegt Estanguet. 

In 2019 zal het programma voor de Spelen van 2024 ongeveer gevormd gaan worden, waarna definitieve beslissingen over toe te voegen en te verwijderen sporten na de Spelen van 2020 in Tokyo genomen worden. "Het IOC heeft er uiteindelijk het laatste woord over, dus we gaan er in elk geval over discussiëren."