Galatasaray verscheurt contract Sneijder

Wesley Sneijder kan transfervrij op zoek naar een nieuw avontuur. De record-international en Galatasaray werden het eens over contractontbinding.

Sneijder had in Istanbul nog een contract tot volgend jaar zomer, maar de voorbije weken doken steeds meer berichten op dat de club hem liever kwijt dan rijk was. Sneijder leek zelf wel oren te hebben naar een Amerikaans avontuur, eventueel met de Italiaanse Serie A als voorportaal. Nu hij het met Galatasaray eens is geworden over het verscheuren van zijn contract, ligt de weg voor de oud-Ajacied open.

Sneijder speelde sinds de winter van 2013 voor de Turkse topclub, waarmee hij twee landstitels en drie nationale bekers won. Het vorige seizoen verliep teleurstellend: de club eindigde als vierde en miste de Champions League.

De vraag was of Sneijder in zijn laatste contractjaar onder Igor Tudor bij Galatasaray nog veel aan spelen toe zou komen. De komst van Younès Belhanda was wat dat betreft een motie van wantrouwen. Nu Sneijder definitief weg is, wordt de hamvraag waar hij zijn geluk gaat zoeken. Een Amerikaans avontuur ligt in de lijn der verwachting, daar Sneijders vrouw Yolanthe Sneijder-Cabau in Amerika als actrice aan de slag zou willen gaan. Het voetbalseizoen van de Major League Soccer begint echter pas in januari, dus minimaal nog een halfjaar in Europa ligt wat dat betreft meer voor de hand.