Doden door dubbele autokaping België

Een dubbele carjacking in België heeft in de nacht van zondag op maandag het leven gekost aan twee mensen, onder wie de vermeende dader. Ook een inzittende van een gekaapte auto overleefde het niet, berichtten Belgische media.

De dader crashte kort na middernacht met zijn eigen BMW in de Vlaamse gemeente Harelbeke. Hij kaapte vervolgens de auto van een stel dat stopte om te helpen. De man scheurde weg in het voertuig, waar ook de twee behulpzame passanten nog in zouden hebben gezeten.

De carjacker verloor al na 400 meter de macht over het stuur van de gestolen wagen en crashte. Daarbij raakte de man lichtgewond; zijn twee slachtoffers hadden minder geluk. De mannelijke inzittende overleed en diens vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De autokaper slaagde er vervolgens in opnieuw een auto te kapen die was gestopt om te helpen. Daarmee ramde de man 2 kilometer verderop een geparkeerde vrachtwagen. Hij overleed ter plekke. Volgens VTM Nieuws was de man op de vlucht. Hij zou thuis zijn vrouw hebben neergestoken.

Doden door dubbele autokaping België
Doden door dubbele autokaping België (Foto: ANP)