PVV: Ontevreden statushouders laten klagen in eigen land

De PVV in de Tweede Kamer zal vanmiddag een debat met minister Plasterk aanvragen over statushouders uit Eritrea en Syrië die klagen over hun nieuwe luxe Vinexwoningen.

In de Haagse wijk Ypenburg hebben statushouders nieuwe Vinexwoningen tot hun beschikking gekregen. Daar wonen zij met z’n achten per woning. Alles is gestoffeerd en compleet voorzien van luxe badkamer en royale tuin. Voor het schamele bedrag van €205 per persoon inclusief vaste lasten, internet, woonbegeleider en huismeester.

Maar zij zijn niet tevreden! Zij vinden de woningen ‘gehorig’ en lijken op een ‘gevangeniscel’. Zij eisen een eigen, grotere woning, niet in de laatste plaats omdat zij dan meer uitkering en huurtoeslag krijgen, zo vertelt Syriër Khaled. Dat er een landelijke woningnood is, interesseert hem niet: “De woningnood is niet mijn probleem,” aldus Khaled.

PVV-Tweede Kamerlid Alexander Kops (woordvoerder Wonen): “Statushouders krijgen in dit land alles gratis. Schandalig. En dan nog eisen stellen ook? Te bizar voor woorden. Dit zijn geen vluchtelingen, maar gelukszoekers. Ga lekker klagen in Eritrea of Syrië!