Bosz: "Het grootste gedeelte zal blijven"

Ajax-trainer Peter Bosz hoopt komend seizoen te kunnen bouwen op de succesvolle basis die hij dit seizoen heeft gelegd bij de Amsterdammers. Ajax staat in de halve finale van de Europa League, waardoor er deze zomer zomaar een leegloop van de selectie kan ontstaan. Spelers als Kasper Dolberg, Davy Klaassen en Davinson Sanchez worden regelmatig met Europese topclubs in verband gebracht.

"Het grootste gedeelte van de spelers zal blijven. Daar ga ik vanuit", zegt Bosz in gesprek met De Telegraaf. "Wat volgend seizoen dan scheelt, is dat ze de filosofie achter de manier van spelen kennen, waardoor we meteen op de details kunnen gaan zitten. Terwijl ik nu in het begin alleen met de grote zaken bezig ben geweest."

"Wat ik nu zie, is dat de jongens goed kunnen voetballen, maar er is wel iets aan toegevoegd. Ik noem het een winnaarsmentaliteit, het overleven. Dat hebben we met tien man bij Schalke 04 gedaan, terwijl we al bijna dood en begraven waren. Tegen Olympique Lyon zag ik het en zelfs bij PSV heb ik het de tweede helft gezien. Het is een kwaliteit die je in de top nodig hebt en wij hebben die."