Elia: "Ik kan alles doen wat ik wil"

Eljero Elia heeft zijn zelfvertrouwen volledig terug nadat hij twee maanden aan de zijlijn stond met een schouderblessure. Sinds zijn rentree scoorde hij één keer.

"Ik was twee maanden geblesseerd. Daarna moest ik er weer voor zorgen dat ik zo snel mogelijk topfit zou worden. Dat had natuurlijk tijd nodig", vertelde Elia in gesprek met NUsport. "Ik had twee maanden stil gestaan."

"Mijn schouder moest honderd procent worden en dat is hij nu. Nu kan ik weer de duels aangaan en kan ik er weer invliegen. Ik kan alles doen wat ik wil. Dan komt het zelfvertouwen vanzelf weer terug."

Elia geniet in het huidige elftal van Feyenoord. "We staan met zelfvertrouwen op het veld en dat stralen we ook uit. De tegenstander staat als ze naar De Kuip moeten van tevoren al met 1-0 achter. Dat is gewoon een heel lekker gevoel."

De vleugelspeler is ook onder de indruk van Nicolai Jörgensen, die momenteel met twaalf treffers topscorer is van de Eredivisie. "Nicolai is een hele goede speler voor ons. Hij laat anderen beter spelen. Hij is een goed aanspeelpunt, een afmaker, belangrijk in de lucht en over de grond en hij kan elk moment scoren. Of hij door de buitenwacht onderschat wordt? Ach, laat Nicolai maar lekker in de schaduw staan. Als wij maar weten hoe belangrijk hij voor ons is."