EL: Uitslag Manchester United - Feyenoord

Feyenoord kreeg in de eerste helft een enorme kans, maar moest na rust zijn meerdere erkennen in Manchester United. Na de 4-0 moet er een wondertje plaatsvinden tegen Fenerbahce.

Feyenoord werd in de eerste helft allerminst overrompeld door Manchester United, dat 'gewoon' startte met hele grote namen: Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Daley Blind. De Rotterdammers wisten dat het bij winst zeker zou zijn van een plek in de knock-outfase en bij verlies ernstig zou moeten vrezen voor uitschakeling.

Rooney

Pas na een minuut of twintig zette United, momenteel zesde in de Premier League, even aan. Brad Jones werd aan het werk gezet met schoten van Pogba en Michael Carrick. Enkele minuten later werd ook Feyenoord gevaarlijk, sterker nog: het kreeg dé kans op 0-1. Eljero Elia ging er op snelheid vandoor over de linkerzijde en vond met wat geluk Dirk Kuijt ter hoogte van de penaltystip. De aanvoerder schoot tegen Uniteds reserve-keeper (ex-AZ) aan en nadat Nicolai Jørgensen niks uit de rebound kon, zag ook Rick Karsdorp de keeper zijn schot pareren.

Tien minuten voor rust nam Manchester dan tóch de leiding. Wayne Rooney werd gevonden door Zlatan Ibrahimovic en rondde koelbloedig af: 1-0. Feyenoord kwam volwassen op de dag op Old Trafford maar liet na zich daarvoor te belonen. Na de onderbreking voerde United het tempo verder op. Juan Mata was met een boogballetje heel dicht bij 2-0, maar de Rotterdammers dankten doelman Brad Jones die er op het allerlaatste moment een hand tegen kreeg.

Feyenoord op zoek naar essentieel punt

Nadat Jens Toornstra aan een kaart was ontsnapt toen hij de op het doel af snellende Henrikh Mkhitaryan aan het shirt trok, kreeg Tonny Vilhena, maker van het gouden doelpunt tegen United in De Kuip, een klein kansje: hij wilde op doel schieten, maar raakte de bal verkeerd. Mata dacht aan de overkant 2-0 te maken, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Mkhitaryan schoot na een passje van Zlatan in het zijnet.

In de 69ste minuut besliste United de wedstrijd. Mata, die op het punt stond om gewisseld te worden, pikte nog even zijn treffer mee. Renato Tapia leverde de bal op kinderlijke wijze in en daar wist Rooney, maker van de 1-0, wel raad mee. Hij keek en zag Mata in de zestien op duiken die zijn wissel op de valreep tot applauswissel promoveerde. Een kwartier voor het einde besliste Ibrahimovic de wedstrijd. De Zweed kreeg de bal mee van Marcus Rashford en schoot vanaf de achterlijn via Brad Jones raak: 3-0. Jesse Lingard schoot daarna op aangeven van Antonio Valencia de voor Feyenoord pijnlijke 4-0 eindstand op het scorebord.