'Skyrim draait op Nintendo Switch'

Een kleine maand geleden berichtte ik dat de Nintendo Switch waarschijnlijk niet The Elder Scrolls V: Skyrim kon draaien. In een interview liet executive producer van Bethesda, Todd Howard, zich ontvallen dat dit wel degelijk mogelijk is.

Het interview ging voornamelijk over het proces om Skyrim te maken en de verbeteringen die in de loop van de jaren zijn uitgevoerd. Op de vraag wat Howard vindt van de Nintendo Switch zegt hij,
“Ik zal je zeggen, het is waarschijnlijk een NDA-dingetje, maar het is één van de beste demo’s die ik ooit heb gezien. Waarschijnlijk de beste. Op E3. (…) Ik denk dat het heel slim is wat ze doen. We gaan het zeker ondersteunen. Het is de eerste keer dat we iets op Nintendo (platform) gaan doen, als je ons ouwe NES werk zoals Home Alone en Where’s Waldo niet meerekent.” Op de vraag of je Skyrim echt mobiel kon spelen zei Howard dat het spel hetzelfde is op tv als op het ‘andere scherm’.
Dit is één van de gevallen waar ik blij ben om ongelijk te hebben. De Nintendo Switch is meteen voor mij in achting gestegen.

Nog een leuke bevestiging is dat er wordt gewerkt aan een VR-versie van Fallout 4. Hiermee kun je de complete game in VR spelen. Sowieso komt dit uit voor HTC Vive, maar natuurlijk hopen fans ook op PlayStation VR ondersteuning.

Ten slotte wordt er op de achtergrond gewerkt aan een nieuwe Elder Scrolls-game, maar deze heeft geen prioriteit. Er is dus niets bekend over enige releasedatum.