Apple onthult nieuwe TV-app voor Apple TV, iPhone en iPad

Apple introduceert vandaag de nieuwe TV-app, waarmee het zoeken en bekijken van series en films uit verschillende apps op Apple TV, iPhone en iPad een uniforme ervaring wordt.

De TV-app is één centrale plek voor het bekijken van series en films waar je bovendien nieuwe content kunt ontdekken. Apple lanceert ook een nieuwe Siri-functie voor Apple TV, waarmee kijkers direct kunnen afstemmen op nieuwsberichten en sportevenementen uit al hun apps.

"Veel mensen kijken voornamelijk televisie via apps op Apple TV, iPhone en iPad", aldus Eddy Cue, Senior Vice President Internet Software and Services bij Apple. "De TV-app biedt kijksuggesties en je kunt er vanuit één centrale plek gemakkelijk nieuwe series en films mee ontdekken."

De belangrijkste functies van de TV-app zijn onder andere:

  • ‘Watch Now’: Bij ‘Watch Now’ vindt de gebruiker zijn eigen verzameling met series en films uit iTunes en apps. Vanuit deze weergave kan de gebruiker met ‘Up Next’ of ‘Recommended’ de serie of film kiezen die hij wil bekijken
  • ‘Up Next’: Series en films die de gebruiker op dit moment volgt (zoals afleveringen en films die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes) worden gepresenteerd in de volgorde waarin hij ze waarschijnlijk wil zien. Als hij bijvoorbeeld een aflevering heeft bekeken, komt de volgende automatisch aan het begin van de ‘Up Next’-wachtrij te staan. Hier komen ook nieuwe afleveringen te staan zodra ze beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment Siri vragen een serie op te pakken waar ze gebleven waren.
  • ‘Recommended’: Apple licht trending series en films uit
  • ‘Library’: Via de TV-app heeft de gebruiker toegang tot alle films en series die hij heeft gehuurd of gekocht in iTunes
  • ‘Store’: Gebruikers die op zoek zijn naar iets nieuws, kunnen rondkijken in de Store. Daar vinden ze nieuwe content van verschillende videoservices die ze nog niet hebben gedownload of waar ze nog geen abonnement op hebben, en de nieuwste releases van iTunes.

De TV-app is geschikt voor Apple TV, iPhone en iPad, en houdt alle content synchroon. Gebruikers kunnen dus beginnen met kijken op het ene Apple device en op een ander device verder kijken waar ze gebleven waren. Met Siri kun je in de Tv-app commanderen. Een nadeel: de app is nog niet beschikbaar in Nederland, in December mogen eerst de mensen in de Verenigde Staten gebruikmaken van de gratis uniforme tv-app.

Apple TV