Nicolette Kluijver: nieuwe realityshow heftig

Presentatrice Nicolette Kluijver noemt de nieuwe realitygameshow Get The F*ck Out Of My House heel heftig. In het dagelijkse tv-programma dat RTL5 vanaf maandag 3 oktober dagelijks uitzendt, gaan honderd mensen samenwonen in een huis dat bedoeld is voor vier personen.

Nicolette verwacht dat de situatie drama oplevert. "Er zijn maar vier bedden en er is brood en toiletpapier voor slechts vier personen. Alles wat de kandidaten willen consumeren kost ze een hoop geld", zegt Nicolette voor de camera van het ANP.

De groep begint met 100.000 euro huishoudgeld, maar een kilo fruit kost ze 50 euro. Een ontbijt of lunch voor vier bewoners kost 100 euro en een diner voor vier kost 200 euro. Ook het gebrek aan privacy en hygiëne speelt de kandidaten parten. In het huis bevindt zich slechts één douche en één toilet. Als honderd mensen elk tien minuten willen douchen, vergt dit daarom zestien uur.

Experiment
Nicolette noemt de afvalrace een sociaal experiment. "Ik denk dat het heel heftig wordt", zegt ze. "Er is geen plek om te slapen, nauwelijks hygiëne en het eten is duur. Hoe gaan ze dat doen met zoveel mensen? Ik zal veel contact hebben met de kandidaten. Als er wat gebeurt, ben ik aanwezig in het huis. Ik ben hun beste vriend, of vijand."

Get The F*ck Out Of My House is een nieuw Nederlands format, bedacht en ontwikkeld door productiehuis Blue Circle. Deelnemers worden 24 uur per dag door camera's gevolgd. De kandidaten kunnen geld verdienen én verliezen met spellen en groepsopdrachten. Een geldmeter in het huis houdt alle uitgaven en inkomsten constant bij.

Huisbaas
Iedere week kiezen de bewoners een huisbaas. Die heeft de controle over de huishoudpot en beschikt over de slaapkamer. De huisbaas mag op een bepaald moment in de week mensen uit het huis sturen, alleen de populairste mensen verdienen immuniteit. Soms hoeft er maar één persoon weg en soms gaan er tientallen tegelijk. Nicolette: "Het was gemakkelijk om kandidaten te vinden. Ik ben benieuwd hoelang we ze vasthouden."

Degene die na zestig afleveringen als laatste overblijft, wint de pot met het overgebleven huishoudgeld.

Nicolette Kluijver: nieuwe realityshow heftig
Nicolette Kluijver: nieuwe realityshow heftig (Foto: BuzzE)