De Graafschap start Eerste Divisie met zege op FC Eindhoven

De Graafschap kende een prima start bij de terugkeer in de Eerste Divisie. Op De Vijverberg won de ploeg van trainer Jan Vreman met 4-1 van FC Eindhoven. De Superboeren hadden liever willen starten in de Eredivisie, maar aangezien FC Twente toch niet werd teruggezet moest er toch gewoon een niveautje lager gestart worden.

Bryan Smeets opende al na vijf minuten de score voor De Graafschap. Vier minuten later verdubbelde Sven Nieuwpoort de voorsprong. Mart Lieder deed names de bezoekers nog iets terug, maar in de tweede helft kon De Graafschap er overheen. Dean Koolhof tekende voor de 3-1 en Piotr Parzyszek maakte in de slotseconden de 4-1.

De andere degradant, SC Cambuur, ging onderuit in de topper op bezoek bij VVV-Venlo. De nummer twee van de Eerste Divisie van vorig seizoen won met 2-1. Acht minuten voor tijd was het Ralf 'Seun of God' Seuntjes die de 2-1 binnen tikte. De topscorer schoot acht minuten voor tijd de beslissende 2-1 achter doelman Leonard Nienhuis.

NAC Breda boekte een eenvoudige zege op Jong FC Utrecht, dat zijn debuut maakte in de Eerste Divisie. Dankzij doelpunten van Jeff Stans, Cyriel Dessers, Bodi Brusselers en oud-FC Utrechter Gianluca Nijholt werd het 4-1 in Breda. Voor de zeventienjarige Bodi Brusselers was het een speciaal duel. Hij is van de derde generatie Brusselers die voor De Parel van het Zuiden uitkomt. Eerder kwamen vader Geert en Opa Toon Brusselers al in actie voor NAC.

7 games, 0 clean sheets. Ahhh the Jupiler league is back. #eerstedivisie pic.twitter.com/iKBah35k19