Contador moet vier weken rust houden

Team Tinkoff kan de komende vier weken geen beroep doen op Alberto Contador. De wielrenner onderging na zijn opgave in de Tour de France een uitgebreide medische check, waaruit bleek dat hij de komende weken niet mag koersen. Daarnaast lijkt zijn overgang naar Team Trek-Segafredo vrijwel rond te zijn.

Contador kende een rampzalige Tour de France. In de eerste en tweede etappe ging de Spanjaard onderuit, waardoor hij veel tijd verloor. Tot overmaat van ramp werd hij in de laatste etappe voor de rustdag ziek, waarna hij in de negende rit in de remmen kneep. Contador heeft meerdere kneuzingen en is gekwetst aan zijn hamstring. De Spaanse wielrenner richt zich daarom op de Vuelta a España en laat de Olympische Spelen in Rio de Janeiro aan zich voorbij gaan.

Toch is er ook nog goed nieuws voor Contador; volgens Cyclingnews heeft de Spanjaard namelijk al een contract getekend met Team Trek-Segafredo, de ploeg van Bauke Mollema.

Mollema reageerde tegenover de Telegraaf op de mogelijke komst van Contador naar zijn ploeg: "Het lijkt me heel gaaf om met Contador te rijden. Contador gaat in elke grote ronde voor de overwinning. Ik zou dan best in een andere rol kunnen functioneren. Misschien wat meer voor mijn eigen kans gaan, maar ook met een dienende rol voor zo'n renner zou ik geen moeite hebben."

Contador rijdt nu nog voor Team Tinkoff, maar die ploeg houdt na het huidige wielerseizoen op te bestaan.