Horner weet niet wat probleem met Pirelli's was

Het was niet de beste race van Red Bull Racing dit seizoen in Baku. Het Oostenrijkse team kende een lastige beginfase van de race door bandenproblemen. Beide coureurs hadden veel last van slijtage van de supersoft- en softbanden. Het resultaat was een magere zevende en achtste plaats. Desondanks was teambaas Christian Horner tevreden over het optreden van zijn coureurs.  

"Uiteindelijk is dit een teleurstellend resultaat, gestart van de eerste startrij", vertelt Horner over de race in Baku. "De bandenslijtage was veel hoger dan we verwacht hadden. Ineens waren ze helemaal op." Verstappen moest al in de vijfde ronde wisselen naar de softband, terwijl zijn teamgenoot een rondje later binnen moest komen om de supersoft te vervangen door de softband. "Ook op deze band kregen we snel te maken met slijtage. We hadden vervolgens geen andere keus dan om nog een stop te maken en voor mediums, de hardste compound, te gaan. Toen kwam de auto tot leven. Max reed nog de op twee na snelste rondetijd van de race. Maar na onze tweede stop lagen we te ver achter."

Over de coureurs was de Engelsman zeer te spreken: "Ze hebben allebei alles gedaan wat ze konden. Daniel had aan het eind van de race wat remproblemen, Max bleef pushen tot het einde. Zijn rondetijden op de hardste band waren heel competitief. Maar we hebben deze race ergens de slag gemist op de twee zachtere compounds. Dus we hebben wat huiswerk te doen om dat probleem te begrijpen."

bakubandenBandenstrategie tijdens de Grand Prix van Europa.