Facebook en Instagram nekken schadeclaim

Tegen verzekeraar Nationale-Nederlanden zei hij dat hij arbeidsongeschikt was na een verkeersongeluk. Maar tegelijk zette hij foto's van zijn werk en zijn vakantie op Facebook en Instagram. En daardoor is een Amsterdammer tegen de lamp gelopen. Hij kan nu fluiten naar zijn verzekeringsgeld.

Nationale-Nederlanden had onderzoek laten doen naar de man. Toen bleek bijvoorbeeld dat hij een foto had geplaatst waarop hij, in een zwembad, zijn beide dochtertjes zonder enige moeite optilde. De meisjes waren 3 en 4 jaar oud en zijn lichaam was duidelijk afgetraind. Op andere foto's was te zien dat hij aan het werk was in een restaurant. Toen onderzoekers ter plekke keken, zagen ze dat hij een uur lang continu bezig was: "hij maakte schoon, vulde een vitrine aan, ontving klanten, nam bestellingen op en gaf deze door, bediende klanten en ruimde tafels af'', aldus het vonnis van de rechtbank. Tegelijk zei hij tegen Nationale-Nederlanden dat hij zijn armen niet kon opheffen vanwege pijn in zijn schouders.

Nationale-Nederlanden besloot dat hij geen extra geld kreeg. De 4000 euro die hij al had gekregen, was genoeg om de schade van het ongeluk te vergoeden, en verder wilde de verzekeraar niet meer met hem praten. De man wilde dat de rechter Nationale-Nederlanden zou dwingen om weer te onderhandelen, maar de rechter ziet daar geen reden voor.

Facebook en Instagram nekken schadeclaim
Facebook en Instagram nekken schadeclaim (Foto: BuzzT)