Real Madrid en Barcelona winnen, Atlético onderuit

Real Madrid heeft goede zaken gedaan in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van trainer Zinédine Zidane won in eigen huis van Valencia. Het werd 3-2. 

Real Madrid stond voorafgaand aan speelronde 37 één punt achter concurrenten Atlético Madrid en Barcelona. Derhalve moest er in Santiago Bernabéu gewonnen worden van Valencia. Zidane kon in het duel met Los Che weer een beroep doen op aanvaller Karim Benzema, die afgelopen week tegen Manchester City ontbrak door een spierblessure.

Onder aanvoering van sterspeler Cristiano Ronaldo begon Real Madrid sterk aan de wedstrijd en het was dan ook de Portugese aanvaller die halvewege de eerste helft voor de 1-0 zorgde. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde Ronaldo hard uit en maakte hij zijn 32ste van het seizoen.

Nog voor rust maakte Benzema de tweede treffer van Real, zodat zijn ploeg met een riante voorsprong de kleedkamer opzocht. Na de pauze begon De Koninklijke echter niet heel sterk, en het was Valencia dat terug in de wedstrijd kwam. Rodrigo zorgde voor de aansluitingstreffer, toen hij profiteerde van slecht wegwerken van Raphaël Varane.

Echter was het Ronaldo die de marge al snel weer op twee doelpunten bracht. Via een snelle uitbraak kreeg hij de bal voor zijn linker en haalde hij opnieuw doeltreffend uit. Valencia gaf zich echter niet gewonnen en maakte tien minuten voor tijd nog de 3-2 via Andre Gomes, maar verder dan dat kwam de ploeg niet meer. Real blijft zo op één punt van Barcelona verwijderd, dat vanmiddag won van Espanyol.


FC Barcelona heeft weer bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Catalanen, koploper in La Liga, wonnen zondag in eigen huis van Espanyol. Het werd 5-0. 

De ontkoping in de Eredivisie was er eentje om niet snel te vergeten, maar die van de Primera División wordt ook pas op de laatste speeldag beslist. FC Barcelona had zondag weinig moeite met stadgenoot Espanyol. De Catalanen waren in het eigen Camp Nou veel te sterk. Concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid strijden ook nog om de titel.

De score werd al vrij snel geopend. Het was sterspeler Lionel Messi die een vrije trap op heerlijke wijze tegen de touwen schoot. Daarmee was de toon gezet in Barcelona, waar Espanyol weinig aanspraak maakte op meer. De ploeg van Luis Enrique ging na rust verder met scoren en het was Luis Suárez die de voorsprong, op aangeven van Messi, fraai verdubbelde.

De Uruguayaan is het gehele seizoen al op schot en zondag was zijn scoringsdrift nog niet voorbij. Na ruim een uur spelen maakte de voormalig speler van onder meer Ajax ook de 3-0. Neymar was ditmaal de aangever. Het verzet van Espanyol was daarmee volledig gebroken, waardoor Barcelona kon werken aan het doelsaldo. Het was Rafinha die de 4-0 aantekende, met nog ruim een kwartier op de klok.

Ook Neymar mocht nog een duit in het zakje doen. De Braziliaan, eerder dus al aangever, maakte er zeven minuten voor tijd 5-0 van. Suárez, die er al twee maakte, mocht hierbij de assist achter zijn naam schrijven.


Atlético Madrid heeft dure punten verspeeld in de Spaanse titelstrijd. Op bezoek bij Levante ging de ploeg van Diego Simeone onderuit. Het werd 2-1. 

De stemming bij Atlético Madrid was opperbest voorafgaand aan het duel, aangezien de ploeg zich afgelopen week plaatste voor de finale van de Champions League door Bayern München te verslaan. Daarnaast hoopt de ploeg zich ook te kronen tot landskampioen, maar moest het Barcelona op onderling resultaat voor laten gaan.

Het was dus zaak om in elk geval te winnen van het reeds gedegradeerde Levante en vervolgens te hopen op een misstap van Barça. De start van de Rojiblancos was in elk geval uitstekend, want al na twee minuten zette Fernando Torres de ploeg op voorsprong. Op een pass van Koke rondde de nummer 9 uitstekend af.

Maar voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte, toen Victor Casadesús een voorzet van Cuero binnen kopte. Atlético moest vervolgens alle zeilen bijzetten en voerde de druk op. Echter speelde de ploeg te slordig om tot een doelpunt te komen en leek de vermoeidheid toe te slaan, na de zware krachtsinspanning in München.

In de slotfase van het duel ging het zelfs mis voor Atléti. Via de counter was Levante al een paar keer gevaarlijk geworden en in blessuretijd maakte Guiseppe Rossi de 2-1. Levante had weinig aan de drie punten, maar voor Atlético was de nederlaag een enorme domper. De ploeg lijkt nu weinig kans op de titel te maken.