Podiumplaats BMX'er Kimmann op tijdrit World Cup Manchester

BMX'er Niek Kimmann heeft tijdens de Supercross World Cup in Manchester de derde plek gepakt op de tijdrit. De wereldkampioen noteerde een tijd van 28,904 seconden en was daarmee een van de drie die onder de 29 seconden doken.

De winst ging naar de Canadees Tory Nyhaug (28,830), die bij de openingswedstrijd in Santiago del Estero ook al de tijdrit won. De tweede plek was met 28,871 voor de Amerikaan Corben Sharrah, die in het Argentijnse Santiago de Supercross won. Jelle van Gorkom werd in Manchester veertiende in de langzaamste tijd. Twan van Gendt verscheen niet aan de start.

Met 33,161 pakte Laura Smulders bij de dames de vierde plek, maar winst zat er ook geen moment in. Dat was voor de Amerikaanse Alise Post, die met 31,884 veruit de snelste was. De Colombiaanse Mariana Pajon - dé vrouw in het BMX'en - werd met 32,257 tweede, voor de Australische Caroline Buchanan (32,605), winnares van de cross in Argentinië.

Zondag staat de 'gewone' wedstrijd op het programma in Manchester, te beginnen met de motos - de series. Smulders start in heat vier, samen met onder meer het Nederlandse talent Judy Baauw. Merle van Benthem en Dana Sprengers staan beiden in heat twee, waar vooral Pajon en de Deense Simone Christensen vooraf de dienst uit lijken te gaan maken. De top-4 van alle vier heats plaatst zich voor de halve finales.

Bij de mannen staan zeven Nederlanders in de motos. Kimmann, Van Gorkom, Jay Schippers en Joris Harmsen staan allemaal in heat drie, samen met onder meer de sterke Let Edzus Treimanis. Dave van der Burg krijgt in heat twee te maken met Sharrah, Niels Bensink heeft de Amerikaan David Herman en de Colombiaan Carlos Alberto Ramirez Yepes als grote concurrenten en Martijn Jaspers zit samen met de Brit Kyle Evans en zes anderen in heat zeven. 

Vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd is Ziggo Sport er live bij vanaf de halve finales bij de vrouwen en de kwartfinales bij de mannen.