'GPU van PlayStation 4.5 twee keer zo krachtig'

De geruchtenmolen zo rond 1 april draait nog een tikkeltje harder als het gaat om de PlayStation 4.5, ofwel PlayStation 4K. Deze console zou een upgrade zijn voor PlayStation 4 en games in 4K moeten kunnen afspelen. NeoGAF-user OsirisBlack doet er nog een schepje bovenop door met meer weetjes te komen. Bron? Een meeting waar hij bij was.

OsirisBlack heeft een account dat nagetrokken is om zo te bepalen of hij inderdaad aan informatie zou kunnen komen. Volgens hem is de prijs van het nieuwe apparaat is tot nu toe op 399 dollar gezet.  Er zijn discussies over een nog betere CPU, waardoor de prijs op 499 dollar zou komen. De GPU is twee keer zo krachtig als de huidige PlayStation 4, en draait ook op een hogere kloksnelheid. De console zou een 4K Blu-ray speler hebben en bestaande HD-games upscalen naar 4K. Er zou ook een VR-versie komen van de Media Player-applicatie. Ontwikkelaars hebben schijnbaar al dev-kits waardoor ze gebruik kunnen maken van de verbeterde specificaties in hun nieuwe games. Die games blijven ook nog werken op PlayStation 4, maar dan een tandje lager. Bestaande games kunnen ook gebruikmaken van de betere specificaties, maar dan zullen ontwikkelaars aan de bak moeten om hun game te verbeteren en een patch uit te rollen.

Als kers op de appelmoes zijn de volgende games in ontwikkeling:

  • EVE: Valkyrie (PlayStation VR)
  • Robinson: The Journey (PlayStation VR)
  • Gran Turismo Sport (PS4, PlayStation VR)
  • Deep Down (PS4)
  • GOW4 (waarschijnlijk God of War 4) (PS4)

En om de PS4-eigenaren pissig te maken: er zijn geen plannen om oude PS4's in te kunnen leveren voor een nieuwe verbeterde versie. De oom van de vriend van mijn stiefzus die bij Sony de regentonnen leegt kon het allemaal niet bevestigen. Wat denken jullie, is iemand aan het gniffelen om deze leuke (matige) grap?

Kratos is altijd boos