'Nieuwe PlayStation 4.5 op komst'

Website Kotaku heeft van verschillende bronnen vernomen dat Sony werkt aan een 'PlayStation 4.5', een update voor de huidige PlayStation 4.

De bronnen zijn ontwikkelaars die benaderd zijn door Sony. Op de Game Developer Conference zou Sony enkele ontwikkelaars de nieuwe hardware zelfs hebben uitgelegd. De PlayStation 4.5 zou extra rekenkracht krijgen, waardoor bijvoorbeeld PlayStation VR beter zou kunnen concureren tegen Oculus Rift. Daarnaast krijgt de grafische chip een upgrade. Niet alleen zouden ontwikkelaars daardoor games er beter uit kunnen laten zien, ook de tegenwoordige hippe 4K-resolutie zou dan mogelijk worden voor spellen. De huidige PlayStation 4 ondersteunt deze resolutie nu alleen voor foto's en video's, games zijn nog een stapje te ver voor de hardware in de console.

Nintendo is normaal van dit soort tussentijdse upgrades, waardoor sommige games niet meer op de oudere versie kan lopen. Recent voorbeeld is de New 3DS, waar de game Xenoblade op te spelen is, terwijl die game niet op reguliere 3DS werkt. Of Sony zo wil werken, of toch een manier vindt om huidige bezitters niet tegen het hoofd te stoten is onbekend. Ook of de PlayStation 4 te upgraden is naar de 4.5-versie, of dat Sony 'ka-ching' denkt omdat mensen het toch wel kopen is in het midden gelaten.

Of het allemaal waar is valt nog te bezien. Niet alleen de E3 komt eraan in juni, het is ook weer bijna 1 april en mensen zijn dol op geruchten verspreiden rond deze tijd.

Nu alweer oud?