Ambtenaren Amsterdam mogen toch rokjes aan

Baliemedewerksters in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West mogen geen korte rokjes of jurkjes meer aan naar hun werk. D66 gaat woensdag vragen stellen over de kwestie die werd aangezwengeld door de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de gemeente Amsterdam.

De vrouwelijke ambtenaren zouden een mail hebben gehad van hun teamleider waarin staat dat ze geen knielaarzen en korte rokjes meer mogen dragen.

D66-raadslid Jeroen Mirck liet dinsdagavond weten dat hij vragen gaat stellen over de ,,absurde" kledingvoorschriften. De partij noemt het een slechte zaak dat het stadsdeel strengere richtlijnen hanteert dan in de stad is afgesproken. ,,Dit soort eisen horen niet in een open en tolerante stad als Amsterdam."

Update 11:06
Vrouwelijke baliemedewerkers in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West mogen zelf bepalen hoe zij zich kleden. Het uitgangspunt bij de kledingvoorschriften is dat zij "professioneel en representatief gekleed" gaan.

Die kledingvoorschriften gelden voor alle ambtenaren in de hele stad, liet een woordvoerder van de gemeente weten. Er was ophef ontstaan over een verbod op te korte rokjes in het stadsdeel. In een e-mail van een teamleider stond dat vrouwelijke ambtenaren geen knielaarzen en korte rokjes of jurkjes meer mogen dragen.

Op Twitter wordt met hashtag #rokjesgate veel kritiek geuit op de kwestie, die werd aangezwengeld door de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de gemeente. D66 in Nieuw-West gaat vragen stellen over de ,,absurde" kledingvoorschriften. 

D66 stelt vragen over verboden rokjes A'dam
D66 stelt vragen over verboden rokjes A'dam (Foto: ANP)