Paris Saint-Germain landskampioen na monsterzege op hekkensluiter

Paris Saint-Germain is na een 9-0 winst op hekkensluiter Troyes voor de vierde opeenvolgende keer landskampioen van Frankrijk geworden. Het gat met nummer twee AS Monaco is na dertig speelronden in de Ligue 1 opgelopen tot 25 punten, waarmee de Parijzenaren niet meer in te halen zijn. Het vroege kampioenschap is een record in de Ligue 1, nooit eerder werd een ploeg zo vroeg in het seizoen kampioen.

De score werd al na dertien minuten geopend door Edinson Cavani. Een blunder van Troyes-speler Matthieu Saunier zorgde ervoor dat Cavani de bal in tweede instantie binnen kon schieten. Vervolgens ging het snel. Vier minuten later gaf Zlatan Ibrahimović de bal door middel van een hakje aan Javier Pastore, die met een lobje de bal op mooie wijze over de keeper werkte en zo de stand op 0-2 zette.

Amper twee minuten later werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Doelman Matthieu Dreyer wist in eerste instantie een schot van Cavani weg te werken, maar in de rebound zorgde Adrien Rabiot voor de 0-3. Het gas ging er vervolgens bij PSG af, waardoor Troyes ook een aantal kansen kreeg op een treffer. Onder andere Babacar Gueye en Saunier kregen een grote kans, maar doelman Kevin Trapp redde knap.

Gregory van der Wiel speelde de eerste helft mee. In de rust werd hij gewisseld door Marquinhos. Vervolgens was het de beurt aan Ibrahimović om de score nog iets verder te verhogen. In de eerste minuut van de tweede helft maakte hij de 0-4, om binnen een tijdbestek van tien minuten ook de 0-5 en 0-6 te maken.

Het bleek niet de dag van Saunier. Na de fout die de 0-1 inleidde zorgde de verdediger even later voor de 0-7 door een bal van Layvin Kurzawa in eigen doel te werken. De storm van PSG ging vervolgens even liggen. Sterspelers Ángel Di María en Rabiot werden gewisseld om ze rust te geven voor de komende wedstrijden. In de 74e minuut werd de doorgebroken Cavani door invaller Lossémy Karaboué neergehaald in het strafschopgebied. Dit leverde Karaboué een rode kaart op en PSG een strafschop. In eerste instantie werd deze gemist door Cavani, maar in de rebound schoot hij alsnog binnen.

In de eennalaatste minuut zorgde Ibrahimović voor de 0-9. De Zweed heeft dit seizoen 27 competitiedoelpunten gemaakt, waarbij zijn tweede van de middag zijn honderdste treffer in de Ligue 1 was. De 9-0 is de grootste overwinning voor PSG in de Ligue 1, het vorige record stond sinds afgelopen seizoen op 6-0, toen er gewonnen werd van Guincamp.

Paris Saint-Germain voor vierde jaar achter elkaar landskampioen (PRO SHOTS/Action Images)Paris Saint-Germain voor vierde jaar achter elkaar landskampioen (PRO SHOTS/Action Images)