Asielzoekers krijgen boete voor downloaden films

Je bent gevlucht voor oorlog, zit nu in een asielzoekerscentrum en je verveelt je dood. Wat doe je dan? Films downloaden op je high-end smartphone (mits goed internet) om de tijd te verdoen en daarmee het auteursrecht schenden. Asielzoekers in Duitsland doen het massaal en weten niet dat ze hiermee het risico lopen op een enorme boete.

Er is zelfs al een boete uitgedeeld, meldt The Daily Mail. Een Syrische asielzoeker zou een dwangsom van 900 euro hebben ontvangen voor het downloaden van wat torrents. Tsja, dat moet je dan ook niet doen in Duitsland waar dit soort hoge boetes gebruikelijk zijn. Zelfs grote Hollywood studio's bemoeien zich met deze kwalijke zaak en gaan de confrontatie aan met de downloadende vluchteling. Het is natuurlijk de vraag of en door wie de boetes betaald zullen worden, aangezien vluchtelingen vaak geen geld hebben. 

Het lijkt erop dat naast voorlichting over gedrag, homorechten, vuurwerk, omgangsvormen en seksuele intimidatie er nu ook moet worden uitgelegd dat films downloaden niet mag. 

asielzoekersAsielzoekers krijgen boete voor downloaden films (Foto: ANP)