Maria Peters gaat derde Pietje Bell-film maken

Producer Shooting Star en uitgeverij Kluitman hebben vandaag bekendgemaakt dat regisseuse Maria Peters een derde Pietje Bell-film gaat maken. Peters regisseerde eerder al Pietje Bell (2002) en Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon (2003), een tweetal films die in de top 20 van bestbezochte Nederlandse bioscoopfilms van de laatste 20 jaar terug te vinden zijn.

Aan het scenario voor de derde film, die de titel Pietje Bell Gaat Vliegen gaat krijgen, wordt momenteel hard gewerkt. De producent hoopt dat een deel van de oude cast terugkeert, onder wie Katja Herbers, Arjan Ederveen, Angela Groothuizen en Marjan Luif. Voor de hoofdrolspeler zal Peters op zoek moeten naar een nieuwe acteur, aangezien Quinten Schram te oud is voor die rol.

Pietje Bell Gaat Vliegen was destijds het laatste deel uit de serie van acht boeken die schrijver Chris van Abkoude aan het begin van de twintigste eeuw over de belhamel schreef. In 1964 werd er ook al eens een film over de straatjongen van Rotterdam gemaakt door Henk van der Linden. Ook verscheen er in 2006 een musical over Pietje Bell.