Pim Verbeek vindt keuze Van Bronckhorst dapper

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft er volgens Pim Verbeek goed aan gedaan om de hulp van Dick Advocaat in te roepen. Verbeek, bestuurslid technische zaken bij Sparta Rotterdam, werkte in het verleden samen met Advocaat. Verbeek was in 1989 zelf hoofdtrainer van Feyenoord en in dat jaar maakte Feyenoord het zelfde door. 

De oud-bondscoach van onder meer Zuid-Korea en Australië vindt het een goede zet dat Feyenoord in zee gaat met de ervaren oefenmeester. Giovanni van Bronckhorst stond na teleurstellende prestaties als hoofdcoach open voor hulp. "Ik vind het getuigen van realiteitszin en klasse. Voor hem is het bovendien niet eens een stap terug", zegt Verbeek in gesprek met De Telegraaf.

"Hij blijft de hoofdtrainer en het is alleen maar goed voor hem om in het begin van je loopbaan iemand erbij te hebben die meer heeft meegemaakt of er anders over denkt. Er zijn zoveel grote namen die zich stuk hebben gebeten op deze club: Ruud Gullit, Erwin Koeman, Fred Rutten."

"Gio is een man op wie niemand ooit kwaad zal worden. Hij is netjes, denkt aan de club en verschuilt zich niet. Hij heeft een prachtige reputatie met ook nog eens 106 interlands. Dick heeft het beste met hem voor. Zo’n jongen zal hij niet beschadigen", aldus Verbeek.

Advocaat was voorheen werkzaam voor onder meer Zenit Sint-Petersburg, PSV, AZ en Sunderland. Hij wil in de nadagen van zijn carrière kijken of hij Feyenoord in de topvijf van de Eredivisie kan terughelpen. Het hoofddoel is momenteel Europees voetbal behalen.