Nipte zege Frankrijk bij opening Six Nations

Frankrijk heeft de openingswedstrijd gewonnen van de Six Nations. In het eigen Stade de France werd Italië nipt met 23-21 geklopt door een verjongd Frans team.

Er ontspon zich voor rust een spannend duel, waarbij de Italianen, veelvoudig nummer laatst in het toernooi, absoluut niet onder deden voor de Fransen. Bij rust stond een 10-8 voorsprong voor de Fransen op het bord, na tries van Damien Chouly en Virimi Vakatawa. Voor Italië scoorde Sergio Parisse de try.

Na rust gingen de Italianen los en binnen een mum van tijd stond een 10-18 voorsprong op het bord na scores via Carlos Canna, die een try, conversie en penalty scoorde. De Franse ploeg kwam terug in het duel en kwam uiteindelijk op een 23-21 voorsprong, maar de Italianen gaven nog niet op, zelfs niet in de blessuretijd.

Daarin lukte het de uitspelendeploeg, op het afgelopen WK nog in de poulefase uitgeschakeld door onder meer Frankrijk, om langzaam meters te maken en kwam op een gegeven moment in positie voor een dropgoal. Uitblinker Parisse nam zijn verantwoordelijkheid, maar schoot de bal hopeloos naast de palen, wat de Fransen de zege opleverde.