FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 februari 2016

CNV: 'Oog gericht op mensen, niet op pegels'

"Niets is nog zeker. Maar deze overnamekandidaat lijkt vooral het belang van de V&D-werknemers in het vizier te houden." Dat zei Martijn den Heijer van CNV Vakmensen zaterdagavond in reactie op het nieuws dat Cool Investments warenhuis V&D wil overnemen. "Dat is natuurlijk heel gunstig voor de werkgelegenheid van duizenden mensen."

Cool Investments - bekend van de CoolCat-kledingwinkels - hoopt, net als de curatoren, dat de besprekingen snel tot een positief resultaat zullen leiden. V&D heeft ongeveer 8000 medewerkers, van wie 3000 in La Place restaurants.

"Ik heb nog niets concreets gehoord van de curatoren, laat staan van de beoogd nieuwe eigenaar van de warenhuizen", aldus de vakbondsman. "Men meldt mij dat er exclusieve besprekingen gaande zijn en dat er zowel werkgelegenheid blijft als geld voor de schuldeisers in dit faillissement."

Omdat de goedkeuring van banken en vastgoedeigenaren van essentieel belang is voor een overname, hoopt Den Heijer dat ook daar "het oog op mensen en niet op de pegels gericht zal zijn".

CNV: 'Oog gericht op mensen, niet op pegels'
CNV: 'Oog gericht op mensen, niet op pegels' (Foto: ANP)

Tienduizenden vluchtelingen bij Turkse grens

Tienduizenden mensen die de zwaar bestookte Syrische stad Aleppo zijn ontvlucht, wachten voor de grens met Turkije. Bij de grensovergang Bab al-Salam hebben zich zaterdag al 20.000 mensen verzameld. In de stad Asas, eveneens vlakbij de grens, houden zich volgens de Verenigde Naties circa 10.000 vluchtelingen op.

De gouverneur van de Turkse provincie Kilis zei zaterdag dat er 35.000 vluchtelingen in de laatste 48 uur bij de grens zijn aangekomen. "Onze poort is momenteel niet gesloten, maar er is geen reden Syriërs binnen te laten", verklaarde Suleyman Tapsiz.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, bevestigde tijdens een speciale conferentie in Amsterdam dat de grens gewoon open is. Volgens hem zijn nog eens 55.000 mensen onderweg naar Turkije, op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Aleppo. "We hebben al 5000 vluchtelingen binnengelaten. We kunnen ze daar niet alleen laten, want de (Russische) luchtaanvallen gaan door. Ze vallen de scholen, ziekenhuizen en burgers aan", zei Cavusoglu.

Volgens Tapsiz hebben de vluchtelingen hulpgoederen en tenten gekregen.

Tienduizenden vluchtelingen bij Turkse grens
Tienduizenden vluchtelingen bij Turkse grens (Foto: ANP)

Twintig aanhoudingen rond Pegida-demonstratie

Rond de demonstratie die de Pegidabeweging zaterdag in Amsterdam heeft gehouden zijn zo'n twintig betogers opgepakt. Er waren vooral veel tegendemonstranten op de been, onder hen zijn de meeste aanhoudingen verricht. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan zaterdagavond bekendgemaakt. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Aan de Pegida-demonstratie "tegen de islamisering van Europa" en tegen vluchtelingen namen ongeveer zeventig mensen deel. Bij de tegendemonstratie van de SP bij de Dokwerker waren enkele honderden mensen aanwezig. Op en rond de Amsterdamse Blauwbrug moest de politie enkele keren in actie komen om Pegida-demonstranten te beschermen en een confrontatie met tegenbetogers te voorkomen.

Tegen 16.00 uur riep de organisator van de Pegida-demonstratie de deelnemers op om rustig naar huis te gaan. "Ze zijn met het oog op hun eigen veiligheid en mogelijke verstoringen van de openbare orde met bussen naar een station vervoerd, waarvandaan ze zelfstandig verder konden reizen", aldus een verklaring van de autoriteiten.

Voorafgaand aan de demonstratie werd een verdacht pakketje ontdekt op de plek waar Pegida de betoging zou houden. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het een paar uur later ontmanteld. Daarna werd het plein voor het gemeentehuis weer vrijgegeven voor het publiek. "Het pakket was bedrieglijk echt, maar bleek vuurwerk te bevatten."

Twintig aanhoudingen rond Pegida-demonstratie
Twintig aanhoudingen rond Pegida-demonstratie (Foto: ANP)

Robot adviseert rijken en zet banken te kijk

Rijke klanten van banken kiezen steeds vaker voor robotadviseurs voor beleggingen van hun vermogen. De afdelingen vermogensbeheer investeren daarom steeds vaker zelf in soortgelijke robottechnologie, meldt De Telegraaf. De omzet in digitaal beleggen groeit sterk.

Robotadviseurs vormen steeds vaker een alternatief voor de klassieke 'brokers' die bemiddelen tussen klanten en grootbanken en vermogensbeheerders voor een goed rendement. Kleinere particuliere beleggers kiezen voor robottechnologie vanwege de veel lagere kosten omdat klanten meer zelf doen, bijvoorbeeld via apps.

Bij dit soort beleggen gaat het meestal om advies, zelden wordt door robots volledig en langdurig zelf gehandeld. Maar ook indexbeleggingsfondsen van omvang en grotere vermogensbeheerders stappen nu in deze technologie, blijkt uit onderzoek van consultancybureau A.T Kearny.

rabobank kapot logo
Gaat de bank stuk? (Foto: Danny Roodbol)

Uitslagen Eredivisie 06/02/2016

Naast ADO Den Haag tegen Roda JC werden er vanavond nog drie wedstrijden gespeeld. Heracles Almelo steeg naar de derde plaats op de ranglijst door een 2-0 zege op PEC Zwolle terwijl AZ met 1-0 won van Vitesse. FC Twente won zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen door sc Heerenveen met 1-3 te verslaan.

Heracles Almelo

2 - 0

PEC Zwolle

 54' Bel Hassani
 81' Navratil
   
 
 Gele kaart: Gosens, (Heracles Almelo),
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 10.543
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Castro
Droste (Heerkes/84)
Te Wierik
Zomer
Gosens
Bruns
Pelupessy
Bel Hassani
Kada (Navratil/64)
Weghorst
Darri (García/ 77)
  v.d.Hart
Schenkeveld
Marcellis
Lam
v.Polen (Becker/9 -Marinus/84)
Ehizibue
Brama
Dekker
Menig (S.Thomas/62)
Nijland
Veldwijk

AZ

1 - 0

Vitesse

 62' Janssen    
 
 Gele kaart: Jahanbakhsh, Haye, (AZ), Diks, Kashia, (Vitesse)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 15.006
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Rochet
Opdam (Luckassen/29)
Vlaar
S.Wuytens
Ouwejan
v.Overeem (Ortíz/74)
Henriksen
Rienstra
Jahanbakhsh
Janssen
Dos Santos (Haye/76)
  Room
Diks (Nathan/74)
Kashia
v.d.Werff
Kruiswijk
Ota
Nakamba
Baker
Yeini
Brown (Olijnyk/61)
Kazaisjvili

sc Heerenveen

1 - 3

FC Twente

 13' Veerman    40' Uvini
 89' Cabral
 90+3' Ziyech
 
 Gele kaart: Marzo, (sc Heerenveen), Andersen, Schilder, (FC Twente)
 Rode kaart: v.Aken (69/2xg) (sc Heerenveen),
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 23.125
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
v.Anholt
Otigba
v.Aken
Cavlan (Bijker/77)
Marzo
Thorsby
v.d.Berg
Zeneli (Slagveer/80)
Veerman (Te Vrede/83)
Larsson
  Marsman
Ter Avest
Andersen
Uvini
Schilder
Mokotjo
Ziyech
Gutiérrez
Ede (Agyepong/80)
El Azzouzi (Zawada/90 4)
Cabral

Tennisster De Vroome na bijna twee jaar weer in finale

Tennisster Indy de Vroome heeft voor het eerst sinds maart 2014 weer eens een finale gehaald in het enkelspel. In het futuretoernooi in Grenoble versloeg de 19-jarige Nederlandse zaterdag de Duitse Tamara Korpatsch in twee sets: 6-2, 6-3. 

De Vroome is de mondiale nummer 268, Korpatsch staat net buiten de top-300. De Nederlandse sloeg slechts zes dubbele fouten, wat voor haar doen bijzonder weinig is. Op 9 maart 2014 stond ze voor het laatst in een finale: in het Mexicaanse Irapuato pakte ze de toernooizege. Zondag staat De Vroome in Grenoble tegenover Myrtille Georges uit Frankrijk, de mondiale nummer 229. 

Twee Nederlandse mannen schopten het deze week tot de halve finales van een futuretoernooi. Scott Griekspoor dolf in Glasgow het onderspit in de laatste vier, terwijl Milaan Niesten in Antalya tot de halve finales reikte. 

Zikavirus slaat hard toe in Colombia

Meer dan 3100 zwangere Colombiaanse vrouwen zijn geïnfecteerd met het door muggen overgebrachte zikavirus. Dat zei de Colombiaanse president Juan Manuel Santos zaterdag.

Het virus is verantwoordelijk voor misvormingen bij pasgeborenen. Er is nog geen vaccin of behandeling tegen. Volgens Santos zijn er in Colombia nog geen gevallen bekend van de hersenafwijking microcefalie bij baby's. De schedel is dan te klein waardoor de hersenen zich niet goed ontwikkelen en het kind gehandicapt kan zijn.

In totaal zijn er in Colombia 25.645 mensen besmet met de ziekte, zei Santos tijdens een tv-uitzending. Het zikavirus verspreidt zich snel over het Zuid- en Midden-Amerikaanse continent.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak van het zikavirus afgelopen week bestempeld als een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid.

Zikavirus bij zwangere vrouwen in Colombia
Zikavirus bij zwangere vrouwen in Colombia (Foto: ANP)

Schippers begint olympisch seizoen met zege

Atlete Dafne Schippers is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tijdens de eerste wedstrijd van de gloednieuwe World Indoor Tour, in het Duitse Karlsruhe, zegevierde de Nederlandse op de 60 meter.

In de series snelde Schippers naar een tijd van 7,07 seconden, de beste tijd ter wereld van het nog prille jaar en slechts 0,02 seconden boven haar persoonlijk record. In de finale zat een verbetering er mede door een iets mindere start niet in: 7,08 seconden, maar wel de winst. De Amerikaanse Barbara Pierre werd met 7,09 tweede, voor de Britse Dina Asher-Smith (7,11). De tweede Nederlandse, Jamile Samuel, werd na een valse start gediskwalificeerd.

Op de 1500 meter kon Maureen Koster het tempo van de toppers niet volgen, maar met 4:10,68 liep ze wel een persoonlijk record. Axumawit Embaye uit Ethiopië won in een beste wereldjaarprestatie van 4:08,22 minuten, 0,16 tellen voor de verrassende Duitse Konstanze Klosterhalfen. Bij de mannen sprintte Churandy Martina op de 60 meter in 6,61 naar de zesde plek in de finale. In de series deed hij het met 6,60 nog iets beter. Mike Rodgers won, de Amerikaan liep met 6,52 de snelste tijd van het seizoen. Met 7,67 meter pakte Ignisious Gaisah bij het verspringen de vierde plek. 

Syrië waarschuwt Saudi's

Syrië zal elke inval in zijn territorium beschouwen als een oorlogsdaad. Dat heeft de Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Moualem, zaterdag gezegd. Hij reageerde daarmee op de Saudische aankondiging dat Riyad bereid is grondtroepen naar Syrië te sturen.

"Elke inval op Syrisch land zonder toestemming van de Syrische regering is een oorlogsdaad. En het spijt ons dat diegenen (die invallen) naar hun land zullen terugkeren in doodskisten", zei Moualem.

Volgens de minister is een staakt-het-vuren vrijwel onmogelijk zolang de grenzen naar Turkije en Jordanië nog open zijn en zolang er geen akkoord is over een lijst met terreurgroeperingen die in Syrië opereren. Hij zei daarmee zijn Russische ambtsgenoot Sergei Lavrov te citeren.

Rebellengroeperingen die de Syrische president Bashar al-Assad bestrijden, worden bevoorraad via Turkije en Jordanië.

Syrië waarschuwt Saudi's
Syrië waarschuwt Saudi's (Foto: ANP)

Topscorer Vardy langer bij Leicester City

Jamie Vardy heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Leicester City. De spits blijft tot medio 2019 verbonden aan de koploper in Engeland.

"Ik ben absluut blij om te vechten om iets speciaals met deze club te bereiken, als onderdeel van dit team", vertelt Vardy op de clubwebsite van Leicester. "Ik heb nog nooit zo'n spirit meegemaakt als van de eigenaars naar de manager en zijn staf, de spelers en de fans. Ik wil er voor lange tijd een onderdeel van zijn."

"Leicester City heeft niets anders dan vertrouwen in mij getoond sinds de dag dat ik hier kwam, drieënhalf jaar geleden. Het is onmogelijk om te meten hoeveel dat geloof mij geholpen heeft te verberen. Ik zal voor altijd dankbaar zijn voor de investering die de club gedaan heeft in mij en ik zal elke dag werken om het terug te betalen."

Vardy (29) verruilde in 2012 Fleetwood Town voor Leicester en maakte sindsdien een enorme ontwikkeling door. In slechts drie jaar groeide hij uit tot topscorer in de Premier League en international van Engeland. Dit seizoen scoorde hij bovendien elf wedstrijden op rij en schoot daarmee het record van Ruud van Nistelrooy uit de boeken.

Clubheld Jamie Vardy tot de zomer van 2019 onder contract bij Leicester City. (PRO SHOTS/Action Images)
Clubheld Jamie Vardy tot de zomer van 2019 onder contract bij Leicester City. (PRO SHOTS/Action Images)

Southampton vervolgt opmars met zege

Southampton is hard op weg om een ticket voor de Europa League binnen te hengelen. Dit keer werd West Ham United verslagen, dat zich geen raad wist met een manmeersituatie. Het werd 1-0.

Southampton is bezig aan een opmars op de ranglijst van de Premier League. Tegen West Ham United volgde een strijd die belangrijk was met het oog op Europees voetbal. De ploeg met drie punten zou een grote stap richting een Europa League-ticket zetten.

Net als vorige week was Ben Forster een belangrijke schakel onder de lat bij Southampton. De doelman hield zijn ploeg op de been in de beginfase van de wedstrijd. Daartegenover stond dat Southampton al vroeg in het duel op voorsprong kwam.

Maya Yoshida, oud-speler van VVV-Venlo, maakte al in de achtste minuut de openingsgoal. Na een korte corner wist Victor Wanyama de Japanse verdediger te bedienen. Yoshida aarzelde niet en verschalkte doelman Adrian van West Ham.

Southampton kwam het duel niet ongeschonden uit. Tien minuten na rust moest Wanyama inrukken met een rode kaart. Koeman besloot zijn manschappen terug te laten trekken, waardoor Charlie Austin vaak in z'n eentje op een eilandje stond in de aanval. Het bleek de juiste formule om drie belangrijke punten binnen te slepen.

Machteloos Bayern weet niet te winnen van Leverkusen

Bayern München heeft zaterdagavond niet weten te profiteren van het puntenverlies van Borussia Dortmund. Tegen Bayer Leverkusen bleef het 0-0. Dortmund speelde zaterdagmiddag met 0-0 gelijk bij Hertha BSC en daardoor kon Bayern de voorsprong op de nummer twee uitbreiden tot tien punten, maar slaagde daar dus niet in waardoor het gat op acht punten bleef.

De kansen in de eerste helft waren schaars. Arjen Robben, die een uur zou spelen, zag een vrije trap goed verwerkt worden door Bernd Leno en Manuel Neuer voorkwam dat Ömer Toprak kon scoren voor de thuisploeg.

Na rust waren de mogelijkheden talrijker maar gescoord werd er niet. Javier Hernández en Hakan Çalhanoğlu waren kansrijk voor de thuisploeg en invaller Thomas Müller had tot twee keer toe zijn vizier niet op scherp staan. Bayern eindigde de wedstrijd met tien man. In zes minuten tijd kreeg Xabi Alonso twee gele kaarten.

Van Gerwen slaat toe op tweede UK Open Qualifier

Darter Michael van Gerwen heeft zaterdag de tweede UK Open Qualifier op zijn naam geschreven. Vandaag was hij in de finale met 6-4 te sterk voor Alan Norris. Het is zijn eerste vloertoernooizege van 2016. Mighty Mike werd vrijdag in de vierde ronde al uitgeschakeld. 

Van Gerwen verloor tot en met de kwartfinales slechts twee legs. Arron Monk en Adrian Lewis, de winnaar van de eerste UK Open Qualifier, pakten één leg. Matt Padgett, Joe Murnan en Benito van de Pas kregen met 6-0 klop. In de halve finale trof Mighty Mike Simon Whitlock. De Australiër maakte er een spannende wedstrijd van, maar verloor toch 6-4. 

Berry van Peer haalde in Wigan vandaag de kwartfinale. De 19-jarige darter die debuteert bij de PDC verloor in deze ronde met 6-2 van Whitlock. Van de Pas, Vincent van der Voort en Klaasen haalde de achtste finales. Joey ten Berge, Jeffrey de Graaf en Raymond van Barneveld werden in de vierde ronde uitgeschakeld. 

Zondag is het derde kwalificatietoernooi voor de FA Cup of Darts. De beste 96 darters kwalificeren na zes toernooien zich uiteindelijk voor de UK Open begin maart. 

Uitslagen UK Open Qualifier 2 - Vanaf achtste finales
Adrian Lewis 6-3 Mervyn King
Michael van Gerwen 6-0 Benito van de Pas
Simon Whitlock 6-4 Dave Chisnall
Berry van Peer 6-2 Vincent van der Voort
Jamie Lewis 6-2 Matt Clark
Kyle Anderson 6-4 Jelle Klaasen
Alan Norris 6-2 Lee Evans
Kim Huybrechts 6-5 Andrew Gilding

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-1 Adrian Lewis
Simon Whitlock 6-2 Berry van Peer
Jamie Lewis 6-2 Kyle Anderson
Alan Norris 6-3 Kim Huybrechts

Halve finales
Michael van Gerwen 6-4 Simon Whitlock
Alan Norris 6-5 Jamie Lewis

Finale
Michael van Gerwen 6-4 Alan Norris

Alle uitslagen zijn hier te vinden. 

Uitslag ADO Den Haag - Roda JC

Om 18.30 uur begon in de Eredivisie het duel tussen ADO Den Haag en Roda JC. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hieronder vind je hiervan de karakteristieken.

ADO Den Haag

2 - 2

Roda JC

 20' Jansen
 53' Derijck
   45' v. Hyfte
 81' Peterson
 
 Gele kaart: Wormgoor, Jansen, (ADO Den Haag), Gullón, Inceman, (Roda JC)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.349
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Hansen
Zuiverloon
Wormgoor
Beugelsdijk
Meijers
Jansen (Ebecilio/73)
Derijck
Bakker (Korte/ 87)
Schaken (Marengo/78)
Havenaar
Duplan
  v.Leer
Milec (Ngombo/77)
Buijs
Swinkels
v.Peppen (Faik/42)
Zjoekov (Peterson/69)
Gullón
Inceman
v.Hyfte
Poepon
v.Duinen

Pegida demonstreert voor 'vesting Europa'

De anti-islambeweging Pegida heeft zaterdag in meerdere steden in Europa geprotesteerd tegen de komst van honderdduizenden migranten uit het Midden-Oosten en Afrika. De opkomst was duidelijk minder dan verwacht.

In Dresden namen volgens de beweging zo'n 8000 mensen deel aan het protest die leuzen scandeerden als 'Merkel moet weg'' en 'Verzet'. Pegida-voorman Lutz Bachmann was zelf door ziekte niet aanwezig. Er waren ook enkele honderden tegendemonstranten die zo mogelijk nog meer lawaai maakten.

Uit Polen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Letland en Denemarken werden niet meer dan een paar honderd deelnemers aan de gezamenlijke actiedag onder het motto 'Vesting Europa' gemeld. In Amsterdam werden zo'n twintig betogers opgepakt, onder hen vooral tegendemonstranten.

Rellen
Bij een aan Pegida gelieerde anti-islamdemonstratie in de Tsjechische hoofdstad Praag kwam het zaterdag tot rellen. Rechtse demonstranten raakten slaags met linkse tegendemonstranten. Ze gooiden met flessen en vuurwerk. De politie probeerde met honderden agenten de twee groepen uit elkaar te houden.

Circa 1500 tegenstanders van 'islamisering' verzamelden zich voor de burcht van Praag, waar de president zetelt. De opkomst viel de organisatie tegen, die had gerekend op duizenden betogers. Ongeveer vierhonderd tegendemonstranten scandeerden leuzen tegen 'haat' en voor solidariteit.

In Calais en Kopenhagen, waar elk ongeveer honderd demonstranten werden geteld, waren enkele arrestaties. In Montpellier in het zuiden van Frankrijk gingen ongeveer tweehonderd demonstranten de straat op tegen migranten, in Warschau ongeveer 350.

Pegida demonstreert voor 'vesting Europa'
Pegida demonstreert voor 'vesting Europa' (Foto: ANP)

Gouden dag voor Italiaanse biatleten

De Italiaanse biatlonploeg heeft zaterdag dubbel succes gevierd. Tijdens de World Cup in het Canadese Canmore ging de zege in de massastart zowel bij de mannen als bij de vrouwen naar een Italiaanse deelnemer.

Bij de mannen was Simon Eder uitstekend op weg, maar de Oostenrijkse snelschutter faalde bij de derde schietbeurt en viel terug tot het randje van de top-10. Quentin Fillon Maillet uit Frankrijk leek te profiteren en vertrok na de derde en ook na de vierde en laatste schietbeurt als eerste. In de slotronde werd hij echter nog ingehaald door Dominik Windisch, die vier missers had laten noteren - één meer dan Fillon Maillet. De Italiaan moest alle zeilen bijzetten om de Duitser Benedikt Doll achter zich te houden, maar dat lukte nog net. Het was de eerste podiumplaats en dus ook de eerste overwinning ooit voor Windisch. Fillon Maillet werd achter Doll nog wel derde.

Bij de vrouwen werd de strijd voornamelijk uitgevochten door de Italiaanse Dorothea Wierer, de Tsjechische Gabriela Soukalova en Marie Dorin Habert uit Frankrijk. De drie vonden elkaar na de derde schietbeurt, maar in het laatste bezoekje aan de schietbaan werd de driestrijd beslist. Wierer schoot razendsnel alle vijf doelen om, terwijl Dorin Habert en Soukalova beiden één keer misten. De Italiaanse kon haar voorsprong vasthouden en kwam twintig seconden voor de Française over de finish. Soukalova gaf uiteindelijk vijftig seconden toe en werd derde. De Tsjechische houdt wel de leiding in de World Cup, voor Wierer en Dorin Habert.

Engeland langs Schotland in Six Nations

Engeland heeft zijn eerste duel op de Six Nations in winst omgezet. Op Murrayfield wisten de Engelsen, die op het WK in eigen land nog werd uitgeschakeld in de groepsfase, Schotland te verslaan met 15-9.

Schotland, dat aantrad zonder de nog van een blessure herstellende Tim Visser, speelde niet slecht maar door diverse fouten wisten ze niet dichtbij een overwinning te komen. George Kruis zette met een try Engeland op voorsprong na een klein kwartier en van die achterstand wisten de Schotten nooit terug te komen. Het wist wel tweemaal te scoren via penalty's van Greig Laidlaw en de stand bij rust te beperken tot 6-7.

Jack Nowell zorgde tien minuten na rust voor een 6-12 voorsprong, welke door kicker Owen Farrell werd uitgebreid tot een verschil van negen punten. Een benutte penalty van Laidlaw was vervolgens niet genoeg om de Schotten nog een hoop op de overwinning te geven.

'Oranje-getint' Newcastle verslaat WBA, Liverpool en Sunderland spelen gelijk

Newcastle United heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Met twee Nederlanders in de basis werd een benauwde 1-0 overwinning geboekt op West Bromwich Albion.

Na vijf minuten voetballen brak Daryl Janmaat door aan de rechterflank. De voormalige Feyenoord-back leek in het strafschop gebied Aleksandar Mitrovic te bereiken, maar een ingreep van Jonas Olsson deed erger voorkomen. Newcastle kreeg vervolgens kans-op-kans en was het te danken aan keeper Foster dat er geen vroeg openingsdoelpunt viel.

De bezoekers verschansten zich voornamelijk op de rand van het eigen strafschopgebied, en lieten de Magpies komen. Andrew Townsend wist de muur te slechten, maar zijn poging kon door de goalie van WBA worden gepakt. Na dik een halfuur moest Foster alsnog de bal uit het net vissen toen Mitrovic op aangeven van Jonjo Shelvey de 1-0 wist te maken.

Toen de theepauze voorbij was leek Georginio Wijnaldum de score te verdubbelen voor Newcastle door een voorzet van Janmaat vervaarlijk op het doel te koppen. Tot opluchting van West Bromwich ging zijn inzet maar net over de doelmond.

Omdat beide ploegen slechts een doelpunt van elkaar waren gescheiden, bleef het tot in de laatste minuut spannend op St. James' Park. Het Nederlandse contingent sleepte de overwinning desondanks over de streep.


Liverpool kreeg in de slotfase van een wedstrijd wederom veel tegendoelpunten. Dit keer kwam de club daar niet mee weg. Sunderland pakte een punt tegen de Merseysiders. Het werd 2-2. 

De tactiek van Sunderland om Liverpool het hoofd te bieden bleek al snel weinig spectaculair. De ploeg zakte ver terug op eigen helft en mikte op de counter. Veel succes leverde dat niet op. Liverpool maakte het spel en legde tegelijk de aanvoer van Sunderland naar het doel van Simon Mignolet lam. Een doelpunt kon niet uitblijven.

Vlak na de rust opende Roberto Firmino de score voor de Reds. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Sunderland-verdediger Patrick van Aanholt. Hij schatte een voorzet van James Milner verkeerd in. Firmino profiteerde en werkte de 1-0 binnen.

Twintig minuten voor tijd bracht Adam Lallana zijn ploeg verder op het goede spoor. Wederom was Firmino belangrijk: de Braziliaan bediende zijn ploeggenoot op een presenteerblaadje voor de 2-0. Lallana hoefde alleen nog in te tikken.

Liverpool dacht de buit zoals vaker dit seizoen binnen te hebben, maar kwam bedrogen uit. Acht minuten voor tijd mikte Adam Johnson raak, waarna Jeremain Defoe Sunderland in de 89ste minuut een punt bezorgde. Liverpool, zonder de zieke trainer Jurgen Klopp, kreeg daarmee opnieuw een klap te verwerken in de Premier League.

Open audities frontman Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots is op zoek naar een nieuwe frontman. Iedereen die interesse heeft in een plek in de rockband, mag auditie doen.

"We hebben al veel getalenteerde zangers gehoord, maar we willen iedereen de kans geven deel uit te maken van deze band", schrijven Eric Kretz en de broers Dean en Robert DeLeo op de website van Stone Temple Pilots. "Als je denkt dat je hebt wat nodig is om frontman van deze band te kunnen zijn, samen met ons de studio in wil en met deze band wil touren, dan horen we graag van je."

Potentiële zangers kunnen auditie doen via de website van de Amerikaanse band. Daarop staan instrumentale versies van een aantal nummers, auditanten moeten die inzingen en solliciteren zo naar de functie van frontman.

Linkin Park
De laatste jaren stonden Kretz en de broers DeLeo op het podium met Chester Bennington, bekend van Linkin Park. Hij liet in november weten uit Stone Temple Pilots te stappen, zodat hij zich weer op Linkin Park kan richten.

Bennington nam in 2013 de plaats van Scott Weiland in. Hij kreeg onenigheid met de band, waarna de overgebleven leden besloten met een andere frontman te gaan touren. Weiland stierf in december, waarschijnlijk aan een overdosis. Hoewel Kretz en de broers DeLeo al jaren niet meer met Weiland optraden, benadrukken ze dat niemand ooit zijn plaats in kan nemen. "Dat was ook nooit de bedoeling."

Open audities frontman Stone Temple Pilots
Open audities frontman Stone Temple Pilots (Foto: BuzzE)

Huntelaar tweede op all-time topscorerslijst Schalke, Hertha en Borussia pakken punt

Schalke 04 heeft goede zaken gedaan door VfL Wolfsburg in eigen huis te verslaan met 3-0. Klaas-Jan Huntelaar zorgde met zijn openingstreffer voor een nieuw record.

Vanaf de start van het duel was het duidelijk dat de Königsblauen het duel wilden aangrijpen om aansluiting te vinden met de top, en het gat met de naaste concurrent uit Wolfsburg te vergroten. De openingstreffer van Huntelaar in de 24e minuut was dan ook niet onverwacht en volkomen verdiend.

Het betekende niet alleen de 1-0, maar ook een record voor de oud-Ajacied. Door het doelpunt werd de Oranje-international de nummer twee op de topscorerslijst allertijden van Schalke. De goal van Jonathan Geis ruim tien minuten later leek de genadeklap te zijn voor de bezoekers.

Die Wölfe hadden ook na de rust geen antwoord op het initiatiefrijke voetbal van de thuisclub. Dieter Hecking en zijn team waren via een poging van Daniel Caligiuri op de lat nog het dicht bij een aansluitingstreffer. Het duel dat zo aantrekkelijk begon, doofde langzaam maar zeker als een nachtkaars. Wolfsburg kon niet, en Schalke was tevreden met de 2-0. De 3-0 van Alessandro Schöpf in de slotminuten was er een voor de statistieken.


Hertha BSC en Borussia Dortmund hebben in een Bundesliga-duel niet weten te scoren. Het bleef 0-0. Bayern München kan aan kop van de competitie wederom uitlopen. De krachtmeting tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund kon niet anders dan een aantrekkelijk duel voor de toeschouwer worden. Beide ploegen staan bekend om hun attractieve voetbal. Dat was in een onderlinge wedstrijd niet anders, al leverde het weinig goals op.

Borussia Dortmund aarzelde ook tegen Hertha niet om vol gas op de aanval te spelen. Het kwam regelmatig voor dat alleen Mats Hummels en Sokratis Papastathopoulos als enige veldspelers op de eigen helft bivakkeerden.

De beste kans voor rust was voor Hummels, maar Hertha verslapte geen moment op weg naar een belangrijke zege. De ploeg uit Berlijn had een aantal goede kansen, waar wat mogelijkheden voor Dortmund tegenover stonden.

Na de rust werd Hertha wederom een aantal keer ver op eigen helft gedrukt. De ploeg hield zich echter staande, net als Dortmund dat deed bij wederom wat kansen voor de Berlijners. Treuzelen van Hummels leek nog een stunt in te leiden, maar Sokratis loste dat probleem in de slotminuut op.

Titeldroom Leicester reëel na winst op City

Het sprookje van Leicester City gaat maar door! In het Etihad Stadium zette The Foxes ook directe concurrent Manchester City aan de kant met overtuigende cijfers; 1-3.

Het sprookje van Leicester City duurt maar voort. In februari aan kop gaan in de Premier League betekende de afgelopen twaalf seizoenen een kampioenschap aan het eind van de rit. Mocht koploper Leicester City daarom winnen van nummer twee Manchester City, dan zou het een grote stap zetten richting de titel. Winnen in het Etihad Stadium is zelfs voor revelatie Leicester geen koud kunstje.

Leicester kwam goed uit de startblokken. Riyad Mahrez zocht meteen Fabian Delph op en werd door de Engelsman uit balans gebracht. Na twee minuten kregen The Foxes daarom al een vrije trap op een aantrekkelijk positie, waar Mahrez zelf achter ging staan. Met een scherpe voorzet naar de eerste paal wist Robert Huth het duel te winnen van Martin Demichelis. De Argentijnse mandekker raakte de bal ook nog even aan waardoor doelman Joe Hart kansloos was; 0-1.

De wedstrijd kwam vervolgens goed los. Het tempo lag hoog bij beide ploegen, maar het was Manchester City dat het spel maakte. De bezoekers werden echter gevaarlijk uit de omschakeling door met name Jamie Vardy de diepte in te sturen. Na de spetterende opening nam Leicester echter wat gas terug, maar wist ook City maar moeizaam tot kansen te komen. Sergio Agüero nam het doel van Kasper Schmeichel enkele keer onder vuur, maar de sluitpost raakte daarvan niet in verlegenheid. The Citizens bleven echter aandringen en zetten de bezoekers flink onder druk, maar door goed verdedigend werk van de Leicester-verdediging was de vroege goal van Huth de enige treffer van de eerste helft.

Zoals de eerste helft begon, zo werd het spel na de thee hervat. Amper drie minuten onderweg wipte Mahrez de bal over een tegenstander heen en ging hij met twee mooie schaarbewegingen naar binnen. Met zijn zwakkere rechterbeen haalde hij verwoestend uit in de korte hoek waardoor Hart alleen maar naar het schot kon kijken; 0-2.

Pellegrini voerde meteen aanvallende wissels door, maar het mocht niet baten voor de Chileens oefenmeester. Uit de corner van Christian Fuchs kwam Robert Huth boven alles en iedereen uit en tekende de Duitse verdediger voor zijn tweede treffer van de middag. Hij zette zich weliswaar af op Demichelis, maar Anthony Taylor zag er geen overtreding in; 0-3. In de laatste minuten maakte Sergio Agüero er nog wel 1-3 van uit een corner, maar de punten gingen mee naar Leicester. De titeldroom van Leicester begint daardoor reëele vormen aan te nemen.

Man bedreigt COA-medewerkers en heeft granaten

Een 34-jarige man uit Sprang-Capelle is vrijdag aangehouden omdat hij medewerkers van een asielzoekerscentrum had bedreigd. De dronken man riep tegen medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Kaatsheuvel dat hij handgranaten had en "niet schroomde die te gebruiken".

De man bleek inderdaad explosieven uit de Tweede Wereldoorlog begraven te hebben in de Loonse en Drunense duinen. De politie vond negen mortiergranaten en een fosforgranaat. Een van de granaten was instabiel en werd vrijdag op een open plek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) tot ontploffing gebracht. In het huis van de man werden ook nog munitieresten gevonden.

Reden voor de bedreigingen van de man was dat hij het niet eens was met de komst van vluchtelingen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, meldt de politie zaterdag.

Man bedreigt COA-medewerkers en heeft granaten
Man bedreigt COA-medewerkers en heeft granaten (Foto: ANP)

Vijf doden door enorme lawine in Tirol

Door een enorme lawine in Tirol zijn zaterdag vijf mensen om het leven gekomen. Twee mensen raakten gewond. Tien andere skiërs kwamen met de schrik vrij, meldt Kronen Zeitung.

De lawine kwam naar beneden in de buurt van de piek Wattener Lizum in het populaire skigebied Axamer Lizum. "De lawine in Wattener Lizum was enorm en zorgde ervoor dat nog meer sneeuwlagen naar beneden kwamen", zei een woordvoerder van de lawinewaarschuwingsdienst in het gebied. De lawine zou 2 kilometer breed en 5 meter hoog zijn geweest.

Twee groepen met Tsjechische skiërs en hun skileraren raakten bedolven.

In Tirol gold zaterdag lawinewaarschuwing 3 op een schaal van vijf.

Vijf doden door enorme lawine in Tirol
Vijf doden door enorme lawine in Tirol (Foto: ANP)

Koenders: hulp aan vluchtelingen voorop

De hulp aan de tienduizenden Syriërs die nu uit (de omgeving van) Aleppo vluchten richting Turkije, moet voorop staan. Wie in zo'n nood verkeert als deze mensen op dit moment, moet worden opgevangen.

Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders zaterdag in Amsterdam na afloop van een overleg met buitenlandse collega's, ook uit Turkije, en EU-buitenlandchef Federica Mogherini.

Mensen uit Aleppo en contreien slaan op de vlucht omdat de stad wordt geteisterd door zware bombardementen.

Geen toeval

Koenders heeft een verklaring voor juist deze bombardementen: "Het is geen toeval dat die aanvallen van het regime-Assad, met Russische steun, plaatsvinden op het moment dat er in Genève een voorzichtig begin is gemaakt met vredesbesprekingen. De bombardementen zijn bedoeld om een nieuwe realiteit op de grond te creëren ten gunste van het regime-Assad."

Mogherini wees ook op de morele maar ook wettelijke plicht om mensen in nood te beschermen en deze Syriërs zijn dat nu zeker. Steun vanuit Europa aan Turkije is bedoeld om te regelen dat dit land vluchtelingen kan opvangen. Het land heeft er trouwens al meer dan twee miljoen.

Meer ondersteuning nodig

Koenders zei wel te begrijpen dat het land zorgen heeft over de veiligheid van weer zo'n grote toestroom en ook goed wil uitzoeken wie er binnenkomen.

Koenders zei verder dat Griekenland met zoveel asielzoekers te maken heeft, dat het land meer ondersteuning van de andere Europese lidstaten nodig heeft om de problemen aan te pakken. "Geen enkel land zou dit alleen kunnen oplossen."De Griekse autoriteiten moeten meer hulp krijgen uit de EU bij de opvang van migranten en de registratie en verwerking van de asielaanvragen.

Koenders: hulp aan vluchtelingen voorop
Koenders: hulp aan vluchtelingen voorop (Foto: ANP)

Lieke van Lexmond koopt peperdure parkeerplek

Lieke van Lexmond heeft een behoorlijk bedrag over voor een vaste parkeerplek bij haar huis in Amsterdam. Volgens bekendeburen.nl betaalden de presentatrice en haar vriend 80.000 euro voor een plekje voor hun auto's.

Lieke en haar vriend Bas van Veggel kochten in juli 2014 een voormalig kantoorpand voor ruim 1,6 miljoen euro. Het stel, dat in september 2014 zoon Vik verwelkomde, liet het pand volledig verbouwen. Lieke en Bas moesten kennelijk vaak zoeken naar een plek voor hun auto, wat ze in december deed besluiten een parkeerplaats te kopen.

Volgens bekendeburen.nl hebben Lieke en Bas een goede koop gedaan. Ze betaalden 80.000 euro voor een plek in een afgesloten parkeerkelder. De oorspronkelijke vraagprijs was 119.500 euro. De parkeerplaats, die ruimte biedt aan twee auto's, ligt op loopafstand van hun woning.

Lieke van Lexmond koopt peperdure parkeerplek
Lieke van Lexmond koopt peperdure parkeerplek (Foto: BuzzE)

Donald Trump mag muziek Adele gebruiken

Adele is niet blij dat Donald Trump haar muziek gebruikt in zijn race naar het Witte Huis, maar de zangeres kan niets beginnen tegen de controversiële politicus. Trump mag Adeles nummers gewoon gebruiken tijdens campagnebijeenkomsten, zocht Gossip Cop uit.

Trump heeft de vereiste vergoedingen betaald om Adeles nummers te mogen gebruiken, liet een woordvoerder van de Republikeinse presidentskandidaat weten. Adele liet eerder deze week via een woordvoerder weten dat ze nooit toestemming heeft gegeven, maar die heeft Trump helemaal niet nodig.

Dat is anders als Trump haar muziek willen gebruiken in een campagnespotje. Daarvoor heeft de presidentskandidaat aanvullende licenties nodig. Zolang Trump dat niet van plan is, is er volgens Gossip Cop weinig dat Adele kan doen.

Donald Trump mag muziek Adele gebruiken
Donald Trump mag muziek Adele gebruiken (Foto: BuzzE)

Nieuwe ritzege Poels in Ronde van Valencia

Wout Poels is op dreef in het nog prille seizoen. De wielrenner van Team Sky was in de vierde etappe van de Ronde van Valencia weer de beste, nadat hij eerder al de tijdrit wist te winnen. Poels kwam na een korte maar steile slotklim solo aan.

Op de klim, de Xorret de Cati, kreeg Poels enkele aanvallen van het Astana-duo Fabio Aru en Diego Rosa te verduren. Uiteindelijk ging Poels er een kilometer van de top zelf vandoor en kwam na een korte afdaling een kleine halve minuut voor een achtervolgende groep binnen. In het klassement vergrootte hij zijn voorsprong naar 46 seconden op Luis Leon Sanchez, terwijl zijn ploeggenoot Benat Intzausti op 56 seconden staat.

Het was al de derde ritzege voor Nederland in deze Ronde. Buiten de twee ritzeges van Poels wist ook Dylan Groenewegen al een rit te winnen. Morgen eindigt de koers met een rit in en rond Valencia, waarbij enkel een klim van de derde categorie halverwege is opgenomen.

Kim Kardashian houdt zoon nog buiten beeld

Fans van Kim Karsdashian vragen zich nog steeds af hoe haar in december geboren zoon Saint eruit ziet. Hoewel Kim bijna alles deelt, houdt ze 'Sainty' nog buiten beeld.

Kim maakte vrijdag een livestream van zes minuten ter gelegenheid van de eerste draaidag van het twaalfde seizoen van Keeping Up With The Kardashians. De realityster praatte tegen haar zoon, maar hield het kereltje buiten het bereik van haar camera. "Wil je op mijn livestream?", vroeg Kim aan Saint, die met wat gesputter op zijn moeder reageerde. "Hij is zo lief jongens", plaagde de realityster haar volgers.

Dat Saint zo lief is, komt volgens Kim doordat het kereltje op haar lijkt. "Hij lijkt op mij, vind je niet?", vroeg Kim aan haar broer Rob, die met Saint in de weer was. "Hij is zo schattig, hij is net mij", grapte Kim.

Saint zag op 5 december het levenslicht in Los Angeles. In juni 2013 beviel Kim van haar eerste kind, dochter North. De realityster en haar echtgenoot Kanye West lieten North voor het eerst zien toen ze twee maanden oud was.

Kim Kardashian houdt zoon nog buiten beeld
Kim Kardashian houdt zoon nog buiten beeld (Foto: BuzzE)

Somalië: bom oorzaak explosie in vliegtuig

MOGADISHU (ANP/RTR) - De explosie in een passagiersvliegtuig uit de Somalische hoofdstad Mogadishu, waardoor het toestel woensdag een noodlanding moest maken, is veroorzaakt door een bom. Dat heeft de Somalische minister van Transport en Luchtvaart zaterdag gezegd. "We hebben vastgesteld dat een bom explodeerde in het toestel van Daallo Airlines. Die had iedereen aan boord moeten doden", zei Ahmed Jamac.

Het toestel met 74 mensen aan boord was onderweg naar Djibouti toen de bom explodeerde.

Het vliegtuig keerde na de ontploffing terug naar de luchthaven van Mogadishu. Een man werd door het gat in de romp naar buiten gezogen. Zijn lichaam werd later in de buurt van de luchthaven gevonden.

Somalië: bom oorzaak explosie in vliegtuig
Somalië: bom oorzaak explosie in vliegtuig (Foto: ANP)

'Tijdlijn Twitter niet langer chronologisch'

Twitter experimenteert al een aantal maanden met een niet-chronologische tijdlijn en volgens bronnen van Buzzfeed wordt deze manier van het sorteren van tweets begin komende week blijvend ingevoerd voor alle gebruikers.

Begin dit jaar begon Twitter al met het uitrollen van de functie While you were away. Deze functie bundelt de belangrijkste tweets terwijl je even weg was. Hiermee lijkt de tijdlijn iets meer op Facebook, die de berichten in de tijdlijn van gebruikers ook niet per se in chronologische volgorde plaatst.

Twitter gebruikt een algoritme om tweets te sorteren in de niet-chronologische tijdlijn. Het bedrijf tracht de tweets te presenteren op relevantie en interesses van de lezers. Het is volgens Buzzfeed nog onbekend of gebruikers verplicht zijn de nieuwe tijdlijn te gebruiken of er ook voor kunnen kiezen de optie uit te schakelen. Twitteraars die het niet eens zijn met het nieuwe beleid laten dat weten met de hashtag RIPTwitter en die is trending.

Twitter wil niet reageren op de geruchten. Woensdag presenteert Twitter zijn kwartaal- en jaarcijfers.

'Tijdlijn Twitter niet langer chronologisch'
'Tijdlijn Twitter niet langer chronologisch' (Foto: BuzzT)

Cool Cat wil V&D overnemen

Cool Investments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil V&D overnemen. De partijen voeren exclusieve gesprekken met elkaar, hebben ze zaterdag bekendgemaakt in een gezamenlijke persverklaring.

Cool Investments - bekend van onder meer de retailketen CoolCat - wil alle activiteiten van het failliete warenhuis overnemen. De onderneming is van plan een groot deel van de V&D-warenhuizen "zonder onderbreking door te starten", zo staat in de verklaring.

Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor de medewerkers, leveranciers en schuldeisers. "De beoogde doorstart door Cool Investments biedt een groot deel van de betrokken werknemers een goede kans op een nieuw dienstverband", staat in de verklaring. "Voor de leveranciers biedt de doorstart een mooi perspectief op verdere leveringen."

Bankfinanciering

Bij V&D werken zo'n 8000 mensen, 5000 van hen in de winkels en 3000 in La Place restaurants.

De curatoren en Cool Investments hopen dat "de constructieve besprekingen met de bank en de vastgoedeigenaren snel tot een positief resultaat zullen leiden". De overname is echter nog afhankelijk van twee belangrijke voorwaarden, namelijk het rondkomen van de bankfinanciering en de medewerking van de vastgoedeigenaren. Wanneer er duidelijkheid komt, is volgens de curator daarom koffiedik kijken.

Hoewel de curatoren de gesprekken met de vastgoedeigenaren en banken constructief noemen, lijken er ook zorgen te zijn. Het Canadese Hudson's Bay Company (HBC), dat werd genoemd als een van de serieuze kandidaten voor een overname van V&D, praat inmiddels niet meer met de curatoren maar met de verhuurders van het vastgoed. ,,Zij kijken alleen naar de bezittingen en niet naar de werkgelegenheid´', aldus de zegsman van de curatoren. HBC was niet bereikbaar voor een reactie.

Vrijdagavond werd duidelijk dat de overnamegesprekken in de eindfase beland waren. Toen gaven de curatoren aan dat er met een Nederlandse partij gesprekken werden gevoerd. RTLZ meldde toen al dat het Roland Kahn betrof, maar die liet op verschillende plekken weten dat dit ,,een broodje aapverhaal´' was. Kahn was zaterdagavond niet bereikbaar voor een reactie. Maar volgens de zegsman van de curatoren wilde hij dat zij het nieuws, dat Cool Investments exclusief onderhandelde, naar buiten brachten.

Cool Investments wil V&D overnemen
Cool Investments wil V&D overnemen (Foto: ANP)

Hogenkamp stunt na episch gevecht in Fed Cup, 2-0 Nederland

Richel Hogenkamp heeft in de Fed Cup voor een daverende verrassing gezorgd. In Moskou won de Nederlandse tennisster van Svetlana Kuznetsova, de nummer zeventien van de wereld. Het werd een gevecht van epische proporties, de langste enkelspelwedstrijd ooit in de geschiedenis van het toernooi voor vrouwenlandenteams.

De eerste set werd gekenmerkt door een golf van servicebreaks, zes achter elkaar. Het betekende dat er alsnog een tiebreak gespeeld moest worden en daarin verzilverde de Nederlandse haar derde setpoint. De ervaren Kuznetsova, voormalig nummer twee van de wereld, leek zich in de tweede set echter te herpakken en kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Toch kwam Hogenkamp, 141e op de wereldranglijst, weer terug in haar spel. Ze won vier games op rij en trok de stand weer gelijk.

Hogenkamp stunt tegen Kuznetsova (PROSHOTS/Gepa)
Hogenkamp stunt tegen Kuznetsova (PROSHOTS/Gepa)

Op 4-4 moest Kuznetsova alle zeilen bijzetten om haar opslag te houden, wat wel lukte. In een nog veel langere game die volgde kreeg Hogenkamp op eigen service vijf setpoints van de Russische voor de kiezen, maar ze werkte ze stuk voor stuk weg. Toch leverde de Nederlandse haar volgende opslagbeurt in en dus ging de set naar Kuznetsova.

Set drie kende verrassend weinig breakkansen, hoewel Hogenkamp al vroeg de Russische service overnam. Op 5-4 kon ze serveren voor de wedstrijd, maar de Nederlandse leek het onder meer met een ruim gemiste smash helemaal weg te geven. Kuznetsova kwam weer helemaal terug in de wedstrijd en kreeg zelfs een matchpoint, maar die kon ze niet benutten. Op 8-8 brak Hogenkamp de service opnieuw en dit keer kon ze het na drie matchpoints uitserveren: 7-6 (4), 5-7, 10-8 na een wedstrijd van exact vier uur, een record in de Fed Cup-geschiedenis.

Door de eerdere zege van Kiki Bertens op Ekaterina Makarova staat Nederland na dag één tegen alle verwachtingen in op een 2-0 voorsprong. Zondag moet één van de drie wedstrijden gewonnen worden om voor het eerst sinds 1997 de halve finales te halen.

Trump en Bush ruziën in aanloop naar debat

De Republikeinse presidentskandidaten Donald Trump en Jeb Bush ruziën op Twitter. Dinsdag zijn er voorverkiezingen in de staat New Hampshire. Trump lijkt die met overmacht te gaan winnen, terwijl Bush na een matig resultaat in Iowa volop inzet op betere cijfers in New Hampshire.

Trump en Bush liggen regelmatig met elkaar in de clinch, onder meer tijdens tv-debatten. Trump noemde Bush een zwakkeling en benadrukt keer op keer dat de campagne van Bush stroef verloopt. Bush sloeg terug met de opmerking: 'Je kunt je niet met beledigingen een weg naar het presidentschap verschaffen.'

Bij het vorige tv-debat was Trump uit protest afwezig, maar deze week vliegen de kemphanen elkaar weer in de haren op Twitter. Trump liet vrijdag weten dat hij een geplande bijeenkomst in New Hampshire naar maandag verschuift vanwege het slechte weer. Jeb Bush reageerde: 'Mijn 90-jarige moeder kon wél naar New Hampshire komen om campagne te voeren.'

Jeb Bush heeft een goed resultaat in New Hampshire hard nodig om als presidentskandidaat levensvatbaar te blijven. Hij is met Marco Rubio, Ted Cruz en John Kasich verwikkeld in de strijd om de tweede plaats in de staat die dinsdag gaat stemmen. Jeb heeft zijn 90-jarige moeder als joker ingezet. Voormalig first lady Barbara Bush voerde campagne en stond samen met haar zoon een CNN-verslaggever te woord. De moeder van Jeb zegt dat ze ziek wordt van Donald Trump. 'Hij zegt niet hoe hij problemen zou oplossen. Hij trekt rare gezichten en zegt beledigende dingen.'

Trump sloeg zaterdag weer terug:

Niet alleen de moeder van Jeb voert campagne, ook een andere oud-bekende doet een duit in het zakje. George W. Bush, de vorige president van de Verenigde Staten, schittert in een nieuw campagnespotje. 'Ik ken Jeb. Ik weet dat hij een goed hart en een sterke ruggengraat heeft', vertelt Bush over zijn jongere broer.

Of de hulp van familieleden de campagne van Jeb Bush uit het slop trekt, blijkt dinsdag. Voor het zover is, is er zaterdagavond eerst nog een tv-debat. Het Republikeinse deelnemersveld is deze week flink uitgedund; zeven (van de negen) kandidaten gaan voor de camera's van ABC News in debat. De vraag is of Trump en Bush elkaar weer te lijf gaan, of dat de energie van Trump zich richt op Ted Cruz, die deze de caucus in Iowa won. Trump beticht Cruz ervan dat hij de overwinning heeft gestolen door de suggestie te wekken dat Ben Carson zijn campagne voor het presidentschap had beëindigd. De vraag is ook of de immer rustige Ben Carson vanavond zijn tanden laat zien, wat dit onderwerp betreft.

Nipte zege Frankrijk bij opening Six Nations

Frankrijk heeft de openingswedstrijd gewonnen van de Six Nations. In het eigen Stade de France werd Italië nipt met 23-21 geklopt door een verjongd Frans team. 

Er ontspon zich voor rust een spannend duel, waarbij de Italianen, veelvoudig nummer laatst in het toernooi, absoluut niet onder deden voor de Fransen. Bij rust stond een 10-8 voorsprong voor de Fransen op het bord, na tries van Damien Chouly en Virimi Vakatawa. Voor Italië scoorde Sergio Parisse de try.

Na rust gingen de Italianen los en binnen een mum van tijd stond een 10-18 voorsprong op het bord na scores via Carlos Canna, die een try, conversie en penalty scoorde. De Franse ploeg kwam terug in het duel en kwam uiteindelijk op een 23-21 voorsprong, maar de Italianen gaven nog niet op, zelfs niet in de blessuretijd.

Daarin lukte het de uitspelendeploeg, op het afgelopen WK nog in de poulefase uitgeschakeld door onder meer Frankrijk, om langzaam meters te maken en kwam op een gegeven moment in positie voor een dropgoal. Uitblinker Parisse nam zijn verantwoordelijkheid, maar schoot de bal hopeloos naast de palen, wat de Fransen de zege opleverde. 

 

Golfer Luiten vierde in Dubai

Golfer Joost Luiten bezit met nog een ronde te gaan de vierde plaats op de Dubai Desert Classic. De Nederlander liep een derde ronde van 67 slagen (-5), waarbij hij zeven birdies en twee bogeys sloeg. Op de eerste vijf holes won hij al vier slagen. Hierdoor wist hij een plaats te klimmen in het klassement met een totaal van 203 slagen (-13).

Leider na de derde dag is de Engelsman Danny Willett die een ronde van 65 slagen (-7) liep en op een totaal van 200 slagen (-16) staat. Hij wordt op één slag gevolgd door de Spanjaard Rafael Cabrera en op twee slagen door de Engelsman Andy Sullivan.

Burgemeester beëindigt demonstratie Pegida

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft de onrustig verlopen anti-vluchtelingendemonstratie van Pegida zaterdagmiddag rond 16.15 uur beëindigd. De politie heeft de demonstranten opgeroepen in gereedstaande bussen te stappen 'voor hun eigen veiligheid'. De Pegida-demonstranten lijken daar gehoor aan te geven.

De betoging kon niet op de plek worden gehouden waar deze was gepland. Dat kwam doordat er op het bewuste plein bij het gemeentehuis in Amsterdam een verdacht pakketje was gevonden. Het onderzoek hiernaar is nog steeds niet klaar.

De autoriteiten in Amsterdam boden de demonstranten van Pegida een alternatieve plek aan, bij het standbeeld van Spinoza dertig meter verderop, achter het stadhuis. Dat weigerde deze groep betogers.

Arrestaties
De Pegida-beweging probeerde zaterdagmiddag in Amsterdam te demonstreren 'tegen de islamisering van Europa' en de komst van vluchtelingen. Er was ook een grote tegendemonstratie. Beide groepen daagden elkaar uit. De op grote schaal aanwezige politie hield ze uit elkaar en heeft meerdere arrestaties verricht en enkele charges uitgevoerd.

De wijde omgeving is met linten afgezet.

Burgemeester beëindigt demonstratie Pegida
Burgemeester beëindigt demonstratie Pegida (Foto: ANP)

Langlaufer Sundby domineert klassieke 50 kilometer in Oslo

Langlaufer Martin Johnsrud Sundby heeft met overmacht de 50 kilometer klassieke stijl in Oslo gewonnen. De jaarlijkse wedstrijd tijdens het Holmenkollen Festival in de Noorse hoofdstad werd afgewerkt in dichte mist, waardoor er voor de vele duizenden toeschouwers maar weinig te zien was.

Na ruim tien kilometer vormde zich een kopgroep op initiatief van World Cup-leider Sundby. Hij kreeg landgenoten Niklas Dyrhaug en Didrik Tønseth met zich mee, net als de Zwitser Dario Cologna en de Rus Maxim Vylegzhanin. Cologna moest niet veel later de race staken, terwijl Tønseth en Vyleghzanin de twee andere Noren na een kleine 35 kilometer moesten laten gaan. 

Tot zo'n acht kilometer voor de finish kon Dyrhaug in het spoor van zijn landgenoot blijven, maar vanaf dat moment was Sundby oppermachtig. Dyrhaug moest hem laten gaan en moest genoegen nemen met een tweede plek op twintig seconden van Sundby. Vyleghzanin eindigde op ruim een minuut op de derde plek, terwijl verder alleen Tønseth (+1:35) en Sergey Turyshev (+2:35) binnen de drie minuten bleven.

Sundby won eerder dit seizoen ook al de Tour de Ski met grote overmacht (Foto: Getty)


FC Den Bosch ontslaat trainer Van Eck

FC Den Bosch heeft trainer René van Eck ontslagen. Afgelopen week werd de club uit de Jupiler League in de kwartfinales van de KNVB beker uitgeschakeld door topklasser VVSB.

Aanleiding voor het ontslag is niet alleen deze nederlaag maar de teleurstellende resultaten van de laatste tijd. "Die hebben ervoor gezorgd dat de club het vertrouwen in de oefenmeester heeft opgezegd", aldus de directie. Den Bosch staat pas veertiende in de Jupiler League. Tegen VVSB werd in een 2-0 voorsprong in de laatste tien minuten weggegeven.

"Helaas heeft René onze sportieve ambities niet kunnen waarmaken", aldus algemeen directeur Edward van Wonderen. De clubleiding hoopt met "deze nieuwe impuls" alsnog de play-offs te halen. De taken van Van Eck worden voorlopig waargenomen door assistent-trainer Paul Beekmans.

Van Eck was sinds februari 2015 trainer, toen hij de eveneens ontslagen Ruud Kaiser opvolgde.

Bertens brengt Nederland verrassend op voorsprong in Fed Cup

Nederland is de Fed Cup-ontmoeting met Rusland uitstekend begonnen. In Moskou wist Kiki Bertens voor een mooie verrassing te zorgen door Ekaterina Makarova (WTA-31) te verslaan. De Nederlandse nummer 106 van de wereld had zelfs maar twee sets nodig voor de zege: 6-3, 6-4. 

Nederland speelt voor het eerst sinds 1998 weer in de Wereldgroep, de hoogste divisie van de Fed Cup met de beste acht vrouwenlandenteams ter wereld. Captain Paul Haarhuis is nog ongeslagen, want sinds zijn aantreden won het team al zeven keer op rij. 

Bertens en Marakova begonnen zenuwachtig aan het duel, maar op 3-2 plaatste de Nederlandse de uiteindelijk beslissende break. In set twee overleefde ze een handvol breakkansen, waarna ze de voormalig nummer acht van de wereld zelf brak. Op eigen service maakte Bertens het vervolgens, na twee dubbele fouten, vakkundig af. 

Bertens heeft inmiddels twaalf van haar dertien Fed Cup-duels gewonnen. De tweede ontmoeting in de wedstrijd gaat zaterdagmiddag tussen Richel Hogenkamp en Svetlana Kuznetsova, de nummer zeventien van de wereld. 

Nederlands echtpaar doodgereden op Lanzarote

Een Italiaanse vrouw heeft op het Spaanse eiland Lanzarote een Nederlands koppel, afkomstig uit Bergeijk, doodgereden. Het ongeluk gebeurde donderdagavond rond 21.45 uur in de badplaats Costa Teguise. Het stel stak op een zebrapad de straat over toen de man (67) en vrouw (66) werden gegrepen door de huurauto van de Italiaanse.

De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, de vrouw bezweek later in het ziekenhuis. De Italiaanse vrouw van 20 had gedronken, meldde de lokale krant Noticias7 zaterdag. De Italiaanse zit, volgens Omroep Brabant, inmiddels vast. Een aanklacht is er nog niet tegen haar ingediend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon het ongeval met de Nederlanders nog niet bevestigen.

'Nederlands paar doodgereden op Lanzarote'
'Nederlands paar doodgereden op Lanzarote' (Foto: ANP)

Vonn haalt kneiterhard uit op afdaling Garmisch

Skiester Lindsey Vonn heeft weer eens enorm uitgehaald naar de concurrentie. Tijdens de World Cup-afdaling in Garmisch-Partenkirchen leek de Amerikaanse over buitenaardse krachten te beschikken, want als enige liet ze een bijna perfecte afdaling zien, met een enorme voorsprong als gevolg.

De wedstrijd leek uit te draaien op een anti-climax, want van de eerste zeven dames haalden er slechts twee de finish. Daarna ging het een stuk beter, met Laurenne Ross die als eerste een echt snelle tijd neerzette op de moeilijke piste. Lara Gut was snel onderweg, maar ging bijna onderuit en moest de toptijden laten gaan. Dat overkwam de Canadese Larissa Yurkiw niet: ze versloeg Ross en pakte uiteindelijk de vierde plek.

De tijd van Yurkiw werd verbeterd door de Zwitserse Fabienne Suter, die op haar beurt Viktoria Rebensburg tot op 0,06 seconden zag naderen. Na de Duitse ging Vonn naar beneden en die was geenszins van plan het op kleine marges te houden. Vooral op de twee stukken waar de ene na de andere skiester in de problemen kwam knalde de Amerikaanse als op rails naar beneden. Zelfs in de laatste bocht pakte ze nog een halve seconde om uiteindelijk 1,51 seconden sneller dan Suter over de streep te denderen.

Na Vonn kwam niemand meer in de buurt van de topklasseringen en dus won de Amerikaanse voor de zoveelste keer dit seizoen, voor Suter en Rebensburg. Door slechts de veertiende plek van Gut lijkt Vonn in de algemene World Cup nu ook definitief de macht over te hebben genomen. 

Spekman wil Samsom weer als lijsttrekker

Als het aan PvdA-voorzitter Hans Spekman ligt, wordt Diederik Samsom bij de volgende verkiezingen opnieuw lijstrekker. Dat heeft Spekman gezegd tegen RTL Nieuws. 'Ik vind dat wij als Partij van de Arbeid te snel mensen opbranden. Ik denk dat hij alles in zich heeft om een comeback te maken.'

Spekman, die aan zijn tweede termijn als partijvoorzitter begint, schaart zich daarmee achter een aantal andere PvdA-prominenten. Vicepremier Lodewijk Asscher en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem spraken eerder al hun steun uit voor Samsom. 'Ik vind het geweldig als hij dat weer zou willen doen', zei Asscher vorige week nog.

Bedrijfsleider
Niet iedereen is even enthousiast over Samsom. Partycoryfee en oud-voorzitter Felix Rottenberg zette Samsom een aantal maanden geleden weg als de bedrijfsleider van het kabinet. Hij ziet in Asscher een betere lijsttrekker. In de wandelgangen wordt ook de naam van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb genoemd. Asscher en Dijsselbloem houden nadrukkelijk de boot af als het om het lijsttrekkerschap gaat.

Samsom is van plan om in oktober de knoop door te hakken. Mochten meerdere kandidaten zich melden voor het lijsttrekkerschap, dan komt er een lijsttrekkerverkiezing, zo benadrukt Spekman. In februari 2012, nadat Job Cohen was opgestapt, won Samsom overtuigend een partijleiderverkiezing. Hij liet toen Ronald Plasterk, Nebahat Albayrak, Martijn van Dam en Lutz Jacobi ruim achter zich.

Samsom leidde de PvdA naar een goede verkiezingsuitslag in 2012 (38 zetels) en loodste zijn partij een regering met de VVD in. Sindsdien is de populariteit van de sociaaldemocraten fors teruggelopen. De partij van Samsom kan volgens peilingen nog maar rekenen op slechts 9 tot 12 kamerzetels. Spekman wil overigens sowieso door als PvdA-voorzitter, ook bij een zware verkiezingsnederlaag.

Diederik Samsom
Diederik Samsom wordt opnieuw lijsttrekker, als het aan PvdA-voorzitter Hans Spekman ligt.

'Ghana dreigt Spelen volledig te missen'

Het zou zomaar kunnen dat Ghana zich volledig terug moet trekken van deelname aan de Olympische Spelen, komende zomer in Rio de Janeiro. Dat zegt Joe Kpenge, directeur van de nationale sportautoriteit NSA. Het land kampt met grote economische problemen en die kunnen ervoor zorgen dat de Ghanese vlag niet in Rio te zien zal zijn.

Officials van diverse sportbonden in het land klagen al tijden steen en been over het gebrek aan financiële steun. Daardoor kunnen veel bonden amper het hoofd boven water houden, laat staan deelname betalen aan kwalificatiemomenten voor de Spelen. Zo moest de mannenvolleybalploeg vorige maand al verstek laten gaan voor het OKT, terwijl deelname van de vrouwen volgende week ook onzeker is.

Volgens Kpenge hebben de NSA, het Ghanees Olympisch Comité (GOC) en het ministerie van sport al om de tafel gezeten om te zoeken naar een oplossing. Men wil gaan praten met vertegenwoordigers van het parlement om zo de steun van de overheid te kunnen krijgen. Als dat geen succes wordt zal Kpenge het GOC vragen om bij het Internationaal Olympisch Comité de afmelding in te dienen. Op die manier zouden sancties van het IOC voorkomen kunnen worden, die mogelijk wel opgelegd worden als Ghana zich vlak voor de Spelen plotseling afmeldt.

"Als zelfs het meedoen aan kwalificatietoernooien financieel al niet haalbaar is, hoe moeten we dan in vredesnaam praten over deelname aan de Spelen zelf?", klaagt Kpenge. "Als het voor ons slechts mogelijke scenario uitkomt en we geen steun krijgen zullen we ons afmelden. Vooral voor de jonge sporters die sinds de Spelen in Congo keihard getraind hebben zou dat een enorme domper zijn", waarmee hij doelt op de Afrikaanse Spelen van afgelopen zomer in Congo-Brazzaville. 

"Sponsoren geven doorgaans geen geld voor kwalificatietoernooien, het is de verantwoordelijkheid van de regering om daarvoor te zorgen. Dat geld komt echter maar niet. Het kleine budget dat wij toegewezen hebben gekregen is al niet genoeg om aan de Spelen mee te doen, maar ja...zelfs dat geld komt maar niet, dus wat kunnen we dan nog doen", wanhoopt de sportbaas.

Rit- en eindzege Dubai voor Kittel

Marcel Kittel heeft de Ronde van Dubai op zijn naam geschreven. De Duitser, sinds dit seizoen uitkomend voor Etixx-Quick Step, was in de massasprint van de slotetappe het snelste en pakte daarmee genoeg bonificatieseconden om de leiderstrui definitief over te nemen van Giacomo Nizzolo.

De Italiaan had gisteren de leiderstrui gepakt, maar wist dat hij minstens tweede moest worden achter Kittel om de eindzege te kunnen pakken. Hij werd echter slechts zesde en werd daardoor op vier seconden tweede in het klassement. In de Herald Sun Tour (Australië) ging de ritzege naar de Amerikaan John Murphy.

Kittel eindwinnaar in Dubai (PROSHOTS/Zuma Sports Wire)
Kittel eindwinnaar in Dubai (PROSHOTS/Zuma Sports Wire)

Hij was in de massasprint sneller dan de Italaan Niccolo Bonifazio, die pas na duidelijke bestudering van de finishfoto zag dat hj niet de zege had gepakt. De leiding bleef in handen van de Brit Peter Kennaugh, die dertien seconden voorstaat op zijn land- en ploeggenoot Chris Froome. Morgenochtend is de laatste etappe in deze rittenkoers.


Toekomst MotoGP-toppers nog onbekend

Er komt een interessant jaar aan in de MotoGP. Niet alleen op het asfalt zal de strijd spannend worden, ook daarbuiten staat er een boel te gebeuren. De contracten van vrijwel alle toprijders lopen aan het einde van 2016 af en de teams zullen hun uiterste best moeten doen om hun sterren ook na dit jaar aan zich te binden. Zo heeft wereldkampioen Jorge Lorenzo reeds een mooie aanbieding gekregen van Ducati, maar zijn huidige werkgever Yamaha wil er alles aan doen om hem binnenboord te houden.

Ook teamgenoot Valentino Rossi weet nog niet of hij ook volgend jaar nog op een Yamaha rond zal rijden. Het team heeft dus fink wat werk te doen. "Valentino moet beslissen of hij door wil gaan met racen of niet," zegt teambaas Lin Jarvis. "En in het geval van Lorenzo: hij heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij bij ons wil blijven, zelfs tot aan zijn pensioen. We moeten echter wel voor ogen houden dat Ducati hem een verleidelijke aanbieding heeft gedaan, dus dat kan invloed hebben." Wil Yamaha Lorenzo voor langere tijd aan zich binden, zal het waarschijnlijk de knip moeten trekken. De kampioen krijgt momenteel immers 6,5 miljoen euro per jaar, terwijl teamgenoot Rossi jaarlijks 10 miljoen kan bijschrijven.

Bij de collega's van Honda is de situatie vergelijkbaar. Zowel de contracten van Marc Marquez als die van Dani Pedrosa lopen na dit seizoen af. Honda's Shuhei Nakamoto liet onlangs in het Spaanse Marca optekenen dat beide Spanjaarden wat hem betreft zo snel mogelijk bijtekenen. "In mijn ogen hebben wij met Dani en Marc de beste denkbare combinatie," zei hij desgevraagd. "Hun contracten lopen dit jaar echter af en we zullen dus om de tafel moeten om te verlengen. Dat gaan we op korte termijn doen. Halverwege komend seizoen hopen we duidelijkheid te hebben en naar buiten te kunnen brengen dat we ook in 2017 met deze line-up zullen rijden."

Tot slot is er nog het team van Ducati. De Italianen hebben sinds het vertrek van Casey Stoner eind 2010 geen race meer gewonnen. Met Andrea Dovizioso en Andrea Iannone ontberen ze op dit moment een gearriveerde toprijder met bijpassend palmares en daar lijken ze wel naar op zoek te gaan. Stiekem zullen ze hopen op een terugkeer van Stoner die momenteel als testrijder voor hen actief is. Ondertussen proberen ze Lorenzo te verleiden om bij hen te komen rijden en de Spanjaard lijkt het als een serieuze optie te zien. Zeker is dat het contract van Andrea Dovizioso af loopt en het lijkt aannemelijk dat hij komend jaar beter zal moeten presteren dan afgelopen seizoen als hij zijn verblijf bij Ducati wil verlengen. 

Nieuwslezeres barst in lachen uit

De Nieuw-Zeelandse nieuwslezeres Hillary Barry kon tijdens het ochtendnieuws op de zender 3 News haar gezicht niet in de plooi houden toen ze een bericht voorlas over een diplomaat die werd veroordeeld voor poepen in het openbaar. Bij het oplezen van de woorden 'emergency defecation situation' (vrij vertaald: ontlasting-noodsituatie) gierde ze het uit.

Barry schoot donderdagochtend (Nieuw-Zeelandse tijd) onbedaarlijk in de lach toen ze het bericht over de Maleisische diplomaat moest voorlezen. Het bericht is dan ook wel opmerkelijk te noemen. Mohammed Rizalman bin Islaim achtervolgde een vrouw op wie hij een oogje had. Hij deed zijn behoefte bij haar op de stoep en drong daarna haar woning binnen zonder dat hij een broek of ondergoed droeg.

De diplomaat verweerde zich door tegen de rechter te zeggen dat er sprake was van een 'ontlasting-noodsituatie'. De rechter zag slechts een seksueel motief. De diplomaat die voor de Maleisische ambassade in Wellington werkte, werd veroordeeld tot negen maanden cel.

Nadat Barry de woorden 'emergency defecation situation' had voorgelezen kreeg ze de slappe lach te pakken. 'Volgens mij heb ik nu zelf zo'n noodsituatie', voegde ze er nog aan toe. Wrang genoeg moest ze daarna een triest bericht voorlezen over een bomaanslag in een Somalisch vliegtuig. Dat ging moeizaam, nog nahikkend van de lach. Ze verontschuldigde zich bij de kijkers en verzekerde dat ze niet moest lachen om het nieuws over de bomaanslag. 'Vandaag zou ik mijn baan weleens kunnen verliezen', besloot ze haar lachbui.

Puber rukt in zwembad: 16 meisjes zwanger

Het wtf-bericht van de dag neemt ons mee naar Tallahassee. Een vijftienjarige jongen aldaar heeft daar ongewild zestien meisjes bezwangerd. Hij is namelijk klaargekomen in een zwembad.

Schuldige in het verhaal is Daliah Jennings. Hij was te gast op een zwembadfeestje ter ere van een vijftiende verjaardag. Opgehitst door al het vrouwelijk schoon in bikini, besloot hij in het zwembad de hand aan zichzelf te slaan.

Enige tijd later bleken zestien meisjes tussen de dertien en zeventien jaar zwanger te zijn. Dr. John Suzukima van het Tallahassee Memorial Healthcare Hospital was de enige die de link wist te leggen tussen al die tienerzwangerschappen: Daliah, die later toegaf pagga te hebben geslagen in het zwembad.

"Sommige mensen in de buurt zeggen dat we een orgie hebben gehouden in het zwembad", aldus de jonge knul. "Zo zouden alle meisjes zwanger zijn geraakt. Maar er is niets gebeurd. Ik ben nog knaap, en wil het eventueel bewijzen door een medisch onderzoek."

Volgens dokter Suzukima lijdt het ventje in kwestie aan spermafortis. Bij deze zeldzame ziekte is het sperma tot wel duizend keer sterker dan normaal, en is dat de reden dat de meisjes via het water zijn volgeblaft. Het is aangetoond dat sperma van patiënten van deze ziekte sterk waterafstotend is.

De meeste meisjes zullen een abortus ondergaan. Twee van de meisjes zijn echter kerkelijk en hebben besloten het kind te houden.

Oppositielid wil onderzoek gezondheid Mugabe

Een oppositielid in Zimbabwe wil een onderzoek naar de gezondheid van president Robert Mugabe en diens geschiktheid om zijn ambt te vervullen. Tinomudaishe Chinyoka heeft het hooggerechtshof gevraagd te oordelen of het parlement zo'n onderzoek moet instellen.

Volgens Chinyoka zijn er aanwijzingen dat de gezondheid van de 91-jarige Mugabe hard achteruit gaat. Mugabe regeert Zimbabwe al bijna dertig jaar met ijzeren hand.

In zijn verzoek aan het hof somt Chinyoka, politicus van de Beweging voor Democratische Verandering, een aantal incidenten op. Zo las Mugabe tijdens de openingszitting van het parlement in september een oude speech voor en kwam de president vorig jaar ten val toen hij een trap bij een podium af liep.

'Een president hebben die mogelijk niet meer in staat is om zijn taken uit te voeren is een bedreiging voor de democratie, ondermijnt de grondswet (...) en brengt de fundering, veiligheid en toekomst van het land in gevaar', aldus Chinyoka.

Oppositielid wil onderzoek gezondheid Mugabe
Oppositielid wil onderzoek gezondheid Mugabe (Foto: ANP)

VN: vluchtelingenstroom Griekenland houdt aan

Vluchtelingen en migranten blijven massaal de oversteek naar Griekenland maken. Sinds het begin van het jaar tot 3 februari maakten 67.400 mensen de oversteek van Turkije naar de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee, meldt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zaterdag.

In de eerste drie dagen van februari maakten kozen 6911 mensen het ruime sop. Ter vergelijking: een jaar eerder waren dat er 2873. Minstens 366 mensen zijn dit jaar al om het leven gekomen tijdens de oversteek of worden vermist.

VN: vluchtelingenstroom Griekenland houdt aan
VN: vluchtelingenstroom Griekenland houdt aan (Foto: ANP)

Tientallen doden bij verkeersongeluk India

Bij een verkeersongeluk in het westen van India zijn zeker 41 mensen omgekomen. Een bus reed van een brug de afgrond in en stortte tien meter naar beneden. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Het ongeluk in de deelstaat Gujarat vond vrijdagavond plaats. De meeste slachtoffers waren vrouwen en kinderen, aldus de politie. Het onderzoek loopt nog, maar het lijkt erop dat de chauffeur te hard reed en de controle over het stuur verloor.

Tientallen doden bij verkeersongeluk India
Tientallen doden bij verkeersongeluk India (Foto: ANP)

Commissarissen willen meer beloning

In totaal 43 procent van de commissarissen vindt dat hun beloning omhoog moet om het intern toezicht bij een bedrijf te verbeteren. De beloning zou gemiddeld met 25 procent moeten stijgen. Dat blijkt uit het Nationaal Commissarissen Onderzoek.

Volgens de commissarissen is het takenpakket de afgelopen tijd behoorlijk verzwaard en ook zijn ze vaak meer tijd aan een commissariaat kwijt.

De huidige beloning varieert tussen de 45 tot 220 euro per uur. Gemiddeld besteedt een commissaris ruim twee dagen per maand (achttien uur) aan zijn commissariaat. Dit aantal uren stijgt al enkele jaren. Aan het commissariaat bij beursondernemingen en coöperaties wordt de meeste tijd besteed (ongeveer dertig uur per maand).

Commissarissen willen meer beloning
Commissarissen willen meer beloning (Foto: ANP)

Cas Jansen bang voor cyberoorlog

Cas Jansen 'houdt echt zijn hart vast' voor een cyberoorlog. "Zo'n term klinkt misschien als sciencefiction, maar de gevolgen zijn niet te overzien", zegt de acteur, die voor een toneelstuk in de huid van klokkenluider Edward Snowden kruipt, in De Telegraaf.

Nu Cas zich meer heeft verdiept in het leven en de onthullingen van Snowden, merkt hij dat hij lang naïef is geweest. "Ik ben een nuchtere Hollandse jongen, maar je zult me niet meer horen zeggen dat ze alles van me mogen weten omdat ik toch niks heb te verbergen."

Cas' vrouw Annelieke had de ernst van de zaak volgens de acteur al 'veel eerder door'. "Klapte ik op een gegeven moment onze laptop open, had zij de camera met een sticker afgeplakt. Dat vond ik toen overdreven, maar nu weet ik beter."

Te link

Door zijn rol in het stuk Snowden filosofeert Cas meer over technologische ontwikkelingen en de gevaren daarvan. "Mensen die denken dat ik ze zie vliegen, nodig ik uit om naar ons stuk te komen kijken."

Toch kan Cas ook niet meer zonder zijn computer en twee iPhones. "Gebruikersgemak, hè." Volgens de acteur 'betelen we daar een hoge prijs voor'. "Weet je hoe makkelijk zo'n ding valt te hacken? Ik denk dat ik binnenkort die bank-app eraf gooi. Het wordt me te link."

Cas Jansen bang voor cyberoorlog
Cas Jansen bang voor cyberoorlog (Foto: BuzzE)

Driemaster Oosterschelde redt solozeiler

De Rotterdamse driemaster 'Oosterschelde' heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Atlantische oceaan een Italiaanse solozeiler gered. De man dreef rond op een stuurloos jacht zonder mast, dat bovendien water maakte.

Kapitein Maarten de Jong kreeg vrijdagavond een noodoproep binnen. De Oosterschelde bevond zich op dat moment op 90 mijl afstand tot het zinkende jacht en besloot onmiddellijk koers te zetten naar de laatst bekende positie van de boot met de naam de Tarabaralla.

De Oosterschelde arriveerde in de loop van de nacht bij de zeiler en kon hem veilig aan boord brengen. Het wrak van het jacht kon niet worden gered.

De Oosterschelde is op weg naar Martinique, waar de driemaster op 14 februari zal aankomen.

Driemaster Oosterschelde redt solozeiler
Driemaster Oosterschelde redt solozeiler (Foto: ANP)

Semtex in auto verdachten mislukte liquidatie

De politie heeft in november twee kilo semtex (springstof) gevonden in de vluchtauto van vier mannen die worden verdacht van een mislukte liquidatiepoging op Peter R., alias Pjotr. Het Openbaar Ministerie zegt dit in een reactie op een bericht in NRC Handelsblad hierover.

Met een dergelijke hoeveelheid semtex kun je een flinke ontploffing veroorzaken. 250 gram is voldoende om een vliegtuig neer te laten storten.

Peter R. is een bekende van de politie en bekend in het criminele milieu. Hij werd donderdagmiddag 5 november meerdere keren beschoten aan het Fregat in Diemen. R. zat in een auto op een parkeerterrein toen hij onder vuur werd genomen met een automatisch wapen. Hij werd meerdere keren geraakt, maar overleefde de aanslag.

Sloot

R. probeerde nog te vluchten en reed weg, waarna hij met zijn auto in een sloot belandde. De daders gingen er toen vandoor in een lichtkleurige gestolen Volkswagen en reden in de richting van het Diemerbos.

Direct na de aanslag zocht de politie de omgeving af en sprak met getuigen. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Uiteindelijk zijn op verschillende plaatsen in Amsterdam en Osdorp de vier verdachten ingerekend.

Stanley Hillis

Bij huiszoeking vonden rechercheurs vuurwapens, bivakmutsen en kogelwerende vesten. De vermoedelijk gebruikte vluchtauto is ook in Amsterdam teruggevonden.

Peter R. had contacten met de in 2011 in Amsterdam geliquideerde crimineel Stanley Hillis. Het wordt gezegd dat Pjotr enige tijd zijn bodyguard is geweest.

Semtex in auto verdachten mislukte liquidatie
Semtex in auto verdachten mislukte liquidatie (Foto: ANP)

Koeman: "Zij waren de vier grootste talenten"

Ronald Koeman verbaast zich over het niveau van oud-talenten van Ajax. Volgens de oefenmeester bouwen spelers als Nigel de Jong en Rafael van der Vaart te snel af. De Jong kondigde deze week zijn vertrek naar LA Galaxy aan, terwijl Van der Vaart op een dood spoor zit bij Real Betis. Koeman verbaast zich over het huidige niveau van de oude talenten van Ajax.

"Wesley Sneijder zit als enige bij het Nederlands elftal, maar ik vind het opmerkelijk dat het beste er bij deze spelers af is", schrijft Koeman in De Telegraaf. "John (Heitinga), Nigel, Wesley en Rafael waren de vier allergrootste talenten van hun generatie. Ze waren dé exponenten van de Ajax-opleiding."

"Ik heb drie van de vier kunnen laten debuteren. Het is jammer dat zulke goede spelers nu al min of meer zijn uitgevoetbald", aldus Koeman, die zich ergert aan de kritiek rond Feyenoord. "Het stoort me dat oud-trainers zoals Gertjan Verbeek en Mario Been op tv vertellen wie de schuldige zou zijn."

"Als je trainer bent geweest, weetje dat dit bij Feyenoord veel teweegbrengt en dan moet je jezelf afvragen of het correct is om overal je mening te verkondigen. Ik volg Feyenoord nog intens en heb veel contact met Giovanni van Bronckhorst. Ik weet dat hij de steun van de clubleiding heeft."

Schippers opent olympisch seizoen met World Indoor Tour Karlsruhe

Voor Dafne Schippers begint het olympisch seizoen op zaterdag dan echt. De Nederlandse staat aan de start van de 60 meter in Karlsruhe, de eerste van vier evenementen in de nieuwe World Indoor Tour. Die serie is door wereldatletiekbond IAAF opgezet als tegenhanger van de Diamond League, het 'reguliere' outdoorcircuit buiten de kampioenschappen om. Op die manier wil de IAAF de indooratletiek ook meer in de schijnwerpers krijgen. Naast Karlsruhe vinden in februari ook wedstrijden plaats in Boston, Stockholm en Glasgow.

Schippers was vorig jaar op de 60 meter de gedeeld snelste vrouw ter wereld met een tijd van 7,05 seconden. Daarmee pakte ze in Praag ook de Europese titel. In Karlsruhe zal ze vooral concurrentie verwachten van de Amerikaanse Barbara Pierre. Maureen Koster staat op de 1500 meter aan de start. Bij de mannen doen drie Nederlanders mee: Churandy Martina loopt de 60 meter, Bram Som fungeert als haas op de 800 meter en Ignisious Gaisah doet mee in het verspringen. 

Het programma in Karlsruhe begint om 17.30 uur, met in de loop van de avond de hoofdonderdelen. Vanaf 20.15 is het live op Eurosport te kijken, een minuutje of veertig later zijn de finales van de 60 meter. Het hele tijdschema is hier te vinden.

Keulen 'viert' carnaval

Het taharrush carnaval in Keulen is losgebarsten. Gisteravond waren er al meer dan twee keer zoveel sekuele delicten als vorig jaar. Er is zeker een geval van een verkrachting naar buiten gebracht.

Het betrof hier een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan die het leuk vond een 22-jarige Duitse een pornovideo te laten zien, die op zijn smartphone stond. Daarna kreeg de vrouw een klap in het gezicht en verloor zij het bewustzijn. Toen ze weer bij kennis kwam, kwam ze erachter dat ze seksueel misbruikt was.

De verdachte is opgepakt in een asielzoekerscentrum in de buurt. Hij wordt door de politie verhoord.

Afgelopen nacht, tijdens de 'Weiberfastnacht', zijn er 22 aangiftes gedaan van seksueel geweld. Vorig jaar waren dat er nog 9. Ondanks maatregelen van de politie zijn er 23 tasjes gestolen, hebben 143 mensen (zichzelf) verwond en zijn er zes gevallen van andere diefstallen.

Van der Poel wil als mountainbiker naar Rio

Mathieu van der Poel heeft zijn slechte rit op het wereldkampioenschap veldrijden al weer achter zich gelaten. Hij kijkt vooruit en wil als mountainbiker naar de Olympische Spelen in Rio, zo laat hij optekenen in Het Nieuwsblad.

Van der Poel zat afgelopen week rond de tafel met zijn ploegleiding om een schema uit te stippelen. "Ik wil de komende weken mijn eerste wedstrijden als mountainbiker rijden", aldus Van der Poel. "En niet zomaar. Bedoeling is om een selectie af te dwingen voor de Spelen in Rio de Janeiro." Plaatsing is niet eenvoudig, beseft Van der Poel. "Ik heb in het verleden niet echt veel met de mountainbike gereden en zeker niet in wedstrijdverband. Maar een eventuele selectie voor de Spelen werkt motiverend. Ik zou doodgraag naar Rio gaan."

"Aan welke wedstrijden hij zal deelnemen, ligt nog niet honderd procent vast. Maar het lijkt ons een ideaal doel om naartoe te werken. Mathieu zat ook in de voorselectie voor de olympische wegrit, maar probeer maar eens op te boksen tegen al die toppers uit de World Tour. Dit lijkt ons haalbaarder", zo laat ploegmanager Christoph Roodhooft weten. 

Overigens zal Van der Poel zich in korte tijd direct in de wereldtop moeten nestelen om enige kans op deelname in Rio te maken. Vooralsnog lijkt het erop dat Nederland maximaal twee heren naar de Spelen mag sturen, maar NOC*NSF stelt daar wel pittige eisen voor: Van der Poel zal dit jaar in de top-10 van het EK moeten rijden, een top-6 klassering in een World Cup halen of twee keer de top-12 in een World Cup bereiken. 

'Ex-FIFA-lid Zwanziger mocht Qatar kankergezwel noemen'

Het heeft er alle schijn van dat de rechtszaak van Qatar tegen voormalig FIFA-lid Theo Zwanziger geen lang leven beschoren is. De oliestaat klaagde de Duitser aan omdat hij Qatar vorig jaar 'een kankergezwel in het voetbal' noemde. Hij doelde daarbij vooral op de toewijzing van het WK van 2022 aan het land dat met name bekend staat om corruptie en het kopen van sporters en sportevenementen. 

De rechter in Düsseldorf zei tijdens een eerste zitting dat de opmerkingen van Zwanziger simpelweg onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Wel moet hij nog een definitief oordeel vellen, iets wat de rechter voor 19 april gepland zegt te hebben. De Qatari's probeerden Zwanziger het lieve sommetje van honderdduizend euro afhandig te maken voor zijn uitspraken, iets wat nu weinig kans van slagen lijkt te hebben. "Ik heb nooit een Qatari willen beledigen", aldus Zwanziger na de zitting. 

Blizzard overweegt World of Warcraft 'Ultimate Movie Edition'

De Warcraft-film draait vanaf 25 mei in de bioscoop. Blizzard heeft ondertussen een survey opgezet en verspreid om interesse te meten in de zogeheten Word of Warcraft 'Ultimate Movie Edition'.

Het idee is dat wanneer je een bioscoopkaartje koopt voor de film, je alle huidige uitbreidingen krijgt voor World of Warcraft, inclusief één maand gratis speeltijd en een exclusief in-game item. Of de basisgame erbij zou komen is niet duidelijk. Het is een interessant idee voor Blizzard, die de film ziet als mogelijkheid om meer mensen te introduceren in de wereld van Warcraft.

Voorlopig staat nog niets vast en het zou zomaar kunnen dat het hele idee niet doorgaat. Wanneer er bevestiging komt, kun je dat uiteraard hier op FOK! lezen.

World of Warcraft ultimate movie edition

Speciaal polonaisebord in Tilburg

Een speciaal ‘polonaisebord’ moet automobilisten in Tilburg waarschuwen voor overstekende carnavalvierders. 

Om ongelukken te voorkomen heeft de gemeente van Kruikenstad nu op ludieke wijze kenbaar gemaakt dat men toch wel een beetje moet oppassen bij het oversteken. De eerste selfie met een daadwerkelijke polonaise is nog niet gezien.

Hill denkt dat Rosberg zijn record kan breken

Dit jaar lijkt het jaar te worden waarop Nico Rosberg een oud record zal evenaren. Het is alleen nog even de vraag welk record. De Duitser is in de markt om het eeuwenoude record van Stirling Moss over te nemen: de Brit pakte lang, lang geleden zestien zeges, en is daarmee de meest winnende coureur zonder ooit wereldkampioen te worden. Rosberg staat momenteel op veertien en het heeft er alle schijn van dat hij die twee zeges dit jaar zeker zal behalen. Mocht hij opnieuw misgrijpen in de titelstrijd, dan is dat record van hem.

Mocht hij echter wél wereldkampioen worden, dan evenaart hij een andere unieke prestatie. Hij wordt dan de tweede zoon van een wereldkampioen die zelf ook wereldkampioen is geworden. Nico's vader Keke greep de titel in 1982. De enige zoon die dat tot nu toe presteerde is Damon Hill. Zelf was Hill in 1996 de beste, eerder al was zijn vader Graham dat in 1962 en 1968. Volgens Hill zou het best wel eens zo kunnen zijn dat het zíjn prestatie is die Rosberg dit jaar zal evenaren.

"Rosberg zal komend jaar beter zijn," zegt Hill. "Ik denk dat na diens nederlaag in Austin vorig jaar, toen Hamilton kampioen werd en een mokkende Rosberg een petje naar zijn teamgenoot gooide, Nico voor zichzelf besloot dat dit het moment was waarop hij het niet meer zou accepteren. Daarna won hij alle races. Nico kan best wel eens een zoon van een kampioen worden die zelf ook kampioen wordt. Hij weet dat hij op moet schieten als hij ooit nog kampioen moet worden en hij zal daarom vastberadener dan ooit zijn. Hij zal veel moelijker te verslaan zijn."

Jansrud pakt winst op olympische afdalingspiste

Skiër Kjetil Jansrud heeft de World Cup-afdaling in het Zuid-Koreaanse Jeongseon op zijn naam geschreven. De Noor was net als in de trainingen onverslaanbaar op de piste waar in 2018 de olympische afdaling geskied zal worden. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een snelheidsnummer in de World Cup in Zuid-Korea gehouden werd. Het weekeinde is het eerste testevenement voor de Spelen van 2018.

Vooraf waren er gemengde geluiden over de piste, die volgens velen aan de laffe kant zou zijn. Anderen vonden de afdaling juist wel leuk, want ondanks het gebrek aan typische afdalingssnelheden zitten er wel een aantal forse sprongen in. Otmar Striedinger was de eerste die het onder controle leek te hebben. vooral op het onderste deel was de Oostenrijker erg snel, wat hem uiteindelijk de zesde plek opleverde. 

Aleksander Aamodt Kilde, winnaar van de vorige afdaling, hield het zo'n twintig seconden vol: zijn linkerski schoot uit. De Amerikaan Steven Nyman dook vervolgens als eerste onder de tijd van Striedinger, waarna Dominik Paris de tijd van Nyman verbeterde. Na de Italiaan kwam Jansrud naar beneden en hoewel hij onderin wat tijd liet liggen had de Noor op de finish toch nog 0,20 seconden over op Paris. Achter Nyman ging de vierde plek uiteindelijk naar Peter Fill uit Italië.

In de World Cup op de afdaling gaat Aksel Lund Svindal nog altijd aan de leiding. De Noor komt dit seizoen echter niet meer in actie en dus lijkt het vooral tussen de nummers twee en drie te gaan: Fill en Jansrud. Ook de Fransman Adrien Theaux maakt eventueel nog kans op de titel.

Van der Sloot belooft openheid over Holloway

De in Peru voor moord veroordeelde Joran van der Sloot wil een deal sluiten met justitie in Nederland. "Ik zal volledige openheid van zaken geven, ook over de verdwijning van Natalee Holloway", zegt hij in een zaterdag verschenen interview met De Telegraaf.

Van der Sloot hoopt er zelf ook iets uit te slepen: overplaatsing naar een Nederlandse gevangenis. Dat kan aangezien Peru, waar hij vastzit voor de moord op Stephanie Flores, sinds twee jaar een verdrag heeft met Nederland dat het mogelijk maakt gevangenen in eigen land hun straf te laten uitzitten.

De 28-jarige Nederlander heeft brieven over zijn plannen geschreven aan de Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij beseft dat hij de schijn tegen heeft. Maar: "Na al mijn leugens en bedrog is het nu tijd voor de waarheid."

Of justitie hierop in gaat of besluit toch gewoon de uitzending van Peter R. de Vries terug te kijken moeten we nog even afwachten...

Van der Sloot belooft openheid over Holloway
Van der Sloot belooft openheid over Holloway (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: bewolking en motregen

De dag begint overwegend bewolkt, in het noordwesten kan mogelijk wat lichte motregen vallen. Hoe verder de dag vordert, hoe meer kans het zuiden maakt op het doorbreken van de zon, in het noorden en midden van het land blijft het bewolkt aldus het KNMI.

De temperatuur loopt uiteen van 8 graden op de wadden tot een graad of 12 in het zuiden. De zuidwestenwind kan boven land vrij krachtig worden terwijl het aan de noordwestkust hard kan gaan waaien.

Zon op 08.12
Zon onder 17.36

Zie de zon schijnt door de bomen ... weer een prachtige momentopname van het Reichswald door qltel!

Zon in het Reichswald (Foto: qltel)
Zon in het Reichswald (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

  Wikiweetjes van vandaag
 1941 De zevende Elfstedentocht werd gewonnen door Auke Adema.
 1958 Bij de vliegramp van München verloor Manchester United 8 van haar spelers.
 1944

De eerste geslaagde reageerbuisbevruchting, uitgevoerd door John Rock en Miriam Menkin.

 1952 Elizabeth Alexandra Mary werd tot Queen of England benoemd. Ze is sinds 9 september 2015 de langst regerende vorstin in de Britse geschiedenis.


Queen Elizabeth II

Langvermiste kat teruggevonden in magazijn met dierenvoeding

Een kat, die al meer dan een jaar werd vermist in de omgeving van Toton in Engeland, is de afgelopen week teruggevonden in een magazijn voor dierenvoedsel. Medewerkers van het Kennelgate Pet Superstores magazijn hadden eerder al sporen van een levende kat in het magazijn vol met dierenvoeding ontdekt, maar hadden meer dan een week werk om de slimme insluiper in zijn bontkraag te kunnen grijpen. De Noorse Boskat genaamd Clive zou op woensdag uiteindelijk in de val lopen.

De volgegeten kat bleek te zijn gechipt en na enig speurwerk kon de eigenaar van het fortuinlijke beest opgespoord worden. Tanya Irons, de eigenaar van Clive, liet de BBC weten dat ze er vanuit was gegaan dat iemand de destijds 9 maanden oude kat in huis had genomen. "Het is een mysterie waar het dier in de afgelopen 14 maanden is geweest, maar we denken dat hij op geen betere plaats terecht had kunnen komen als een plaats vol met gratis diereneten en natuurlijk niet te vergeten zo nu en dan een vette ronddwalende magazijnmuis", aldus een woordvoerder van de dierenvoedingsbedrijf. Het avontuur van Clive toont in elk geval aan hoe belangrijk het is om je huisdier te laten chippen!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.