Harde kern ADO stuurt Bazoer bloemen

Een deel van de harde kern van ADO Den Haag heeft Ajacied Riechedly Bazoer via de Amsterdamse zender AT5 en bos bloemen en excuses aangeboden. Dit deden ze omdat afgelopen zondag de middenvelder van Ajax door de Haagse tribunegangers de hele wedstrijd lang uitgejouwd werd met oerwoudgeluiden.

De fans van ADO zeiden in een begeleidende brief: "Namens een groot deel van de supporters van Midden-Noord willen wij onze excuses aanbieden. Wij kunnen deze uitlatingen echt niet begrijpen. De helft van onze selectie bestaat uit spelers met een donkere huidskleur en zelfs onze trainer is geboren in Suriname. We hopen dat de bos een mooi plekje krijgt in je huis. Tevens wensen we je nog veel succes toe in je carrière."

De zaak is hiermee verre van afgedaan, want ADO Den Haag heeft inmiddels op basis van de beelden 22 raddraaiers een stadionverbod gegeven. Ook draaien ze waarschijnlijk op voor de boete die ADO zal ontvangen van de KNVB. Daarnaast doet justitie onderzoek naar de spreekkoren en zal Ajax vandaag of maandag aangifte gaan doen.