Oxford United stunt groots met zege op Swansea City in FA Cup

Grootse stunt in de derde ronde van de FA Cup. Oxford United, uit League II, wint met 3-2 van Premier League-club Swansea City. De club uitkomend op vierde Engelse niveau plaatst zich daarmee voor de vierde ronde. Het is voor het eerst in vier jaar dat in de FA Cup een club uit League II een Premier League-ploeg wist te verslaan. 

Bij Swansea kregen onder andere Kristoffer Nordfeldt (ex-SC Heerenveen) en Marvin Emnes een plek in de basis. Emnes liet zich direct gelden en leidde met een artistiek hakje de openingstreffer van Jefferson Montero in. Liam Sercombe zorgde vlak voor rust vanaf elf meter voor de 1-1. 

Na de thee was het de beurt aan de thuisclub. Kemar Roofe vond in de 49ste minuut knap de verre hoek en tien minuten later schoot de 23-jarige aanvaller na een uitmuntende counter opnieuw raak, waarmee het 3-1 werd. Swansea zette alles op alles om een dramatische uitschakeling te voorkomen. Verder dan een aansluitingstreffer van Bafetimbi Gomis kwam Swansea niet, waarmee het bekertoernooi voor de gasten erop zit. 

Kemar Roofe maakte counter perfect af en bracht Oxford op 3-1. (Bron: YouTube)