'Hoog tijd voor nieuw systeem opvangtoeslag'

Er moet nu snel eens een nieuw systeem komen voor de kinderopvangtoeslag, vindt de SP. Volgens de partij krijgt een derde van de ouders elk jaar te maken met een brief over wat ze moeten bijbetalen of terugkrijgen en dat moet toch anders kunnen, zegt Kamerlid Tjitske Siderius. Ze hoopt het volgende week aan de kaak te stellen bij het kabinet.

Ze reageert op een bericht van Omroep West, dat er nu ook nog eens foute informatie is gebruikt bij de jaarlijkse verrekeningen. Volgens de Belastingdienst hebben de kinderdagverblijven de eerste vier maanden van 2014 inderdaad software met fouten aangeleverd. Die software is hersteld en daar is de fiscus dan ook braaf van uitgegaan, maar nu zitten er blijkbaar nog steeds fouten in. Hoe groot het probleem is, is afwachten, want de brieven zijn deze week pas de deur uitgegaan.

Verrekeningen zijn normaal, want mensen gaan soms meer of minder verdienen en hebben dan minder of meer recht op toeslag. Er is voor gekozen de toeslag vooraf uit te keren, om mensen wat meer armslag te geven.

'Hoog tijd voor nieuw systeem opvangtoeslag'
'Hoog tijd voor nieuw systeem opvangtoeslag' (Foto: ANP)