Enschede herdenkt zwerver Arend

De 75-jarige Arend Kerkhof, beroepszwerver, uit Enschede overleed op nieuwjaarsdag na een kortstondig verblijf in het ziekenhuis. Arend, die zelf koos voor het zwerversbestaan 40 jaar geleden, was bij veel inwoners een geliefde man. Hij stond altijd klaar: voor jarige kinderen, voor ouderen of zwangere vrouwen voor wie de boodschappen te zwaar waren.

Ook zorgde de zwerver voor de jongeren in de stad. Dronken tieners zette hij regelmatig op een taxi naar huis (inclusief preek over de gevaren van drank). Voor jongere kinderen die gepest werden op straat nam hij het op. Kortom, een vaderfiguur voor velen. De 20-jarige Marijke trok het zich aan en besloot om samen met Ailleen een herdenking te organiseren. “Hij verdient dit. Hij was hier beroemd en beroemde mensen krijgen altijd een herdenking.

De herdenking zal komende zaterdag om 19.00 uur plaatsvinden op de Oude Markt. Tijdens de herdenking zullen verschillende mensen herinneringen ophalen aan de zwerver. Ook de zoon van Arend is bij de herdenking aanwezig.

Na afloop zullen er ballonnen worden opgelaten. Op de speciale facebookpagina voor de herdenking hebben inmiddels een paar honderd mensen aangegeven aanwezig te zijn zaterdag.