Man. United scoort niet tegen West Ham, Arsenal wint gevecht van zichzelf

Manchester United heeft in eigen huis niet weten te winnen van West Ham United. De ploeg van Van Gaal scoorde niet en kwam bij kansen voor de bezoekers goed weg. United begon aan de wedstrijd met in het achterhoofd de verliespartij van stadsgenoot City bij Stoke City en de ploeg van Van Geel kreeg via Fellaini enkele kansen in de openingsfase. De lange Belg speelde omdat Rooney een enkelblessure heeft. Memphis Depay begon vanaf de bank.

In de twaalfde minuut liet West Ham United voor het eerst van zich horen, toen De Gea de openingstreffer van Moses voorkwam. Martial kreeg de bal er na een kopbal van Fellaini aan de andere kant niet in, waarna Zarate de paal raakte en ook Reid het houtwerk liet klinken na een corner van Zarate.

Na de pauze waren de eerste mogelijkheden weer voor de bezoekers. Zarate, de gevaarlijkste man aan de kant van West Hem, dwong De Gea al vroeg in de tweede helft tot twee reddingen. Daarna brak een betere fase van United aan. Fellaini faalde echter op aangeven van Martial en Mata schoot naast na eigenlijk de enige goed uitgespeelde aanval van The Mancunians.

Twintig minuten voor tijd mocht Memphis Depay alsnog zijn opwachting maken. De Nederlandse vleugelaanvaller verzorgde een prima invalbeurt. Na een prachtige actie aan de linkerkant gaf Depay de bal voor op Martial, die rakelings naast schoot. Het gebrek aan goals kwam bij United weer bovendrijven. Vaak ontbrak het aan een spits danwel andere aanvaller die op het juiste moment positie innam voor de goal.

Ondanks een slotoffensief slaagde United er niet in om alsnog een goal te produceren. Daardoor verzuimde het team van Van Gaal om volledig te profiteren van de misstap van City. Voor de stand in de Premier League betekent dat achteruitgang in plaats van vooruitgang. Leicester City is na winst op Swansea City alleen koploper, daarachter volgen Arsenal, Manchester City en dan pas Manchester United.

Arsenal voetbalde zaterdagmiddag vooral tegen zichzelf en had daarom een behoorlijke kluif aan Sunderland. Uiteindelijk won de Londense equipe met 3-1.

Al na een paar minuten spelen waren het de bezoekers die een enorme kans kregen. Een counteraanval via Duncan Watmore, die door Patrick van Aanholt werd ingeleid, bereikte uiteindelijk Fabio Borini. Arsenal mocht van geluk spreken dat de Italiaanse aanvaller één-op-één Petr Cech vervolgens niet wist te verrassen.

Ruim een half uur was er gespeeld toen Mesut Özil met een slimme pass Joel Campell kon vrijspelen. De Costa Ricaan zorgde er met een prima afronding ervoor dat de Duitse Turk zijn twaalfde Premier League-assist van dit seizoen kon bijschrijven. Olivier Giroud kon zich vlak voor de rust wel voor zijn hoofd slaan toen hij een voorzet van Yann M'Vila ongelukkig achter zijn eigen goalie werkte: 1-1.

De Fransman nam een kwartier na rust persoonlijk revanche door een voorzet van Aaron Ramsey te promoveren tot een treffer: 2-1. Giroud leek kort daarna nog een goal te maken, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Sunderland bleef loeren op de counter en was vooral via M’Vila en Watmore gevaarlijk, waardoor de confrontatie spannend bleef tot het einde. Van Aanholt leek een punt te pakken voor de Black Cats, maar zijn inzet van dichtbij ging hoog over de doellat. Uiteindelijk gooide Aaron Ramsey het duel alsnog in het slot: 3-1.

Riyad Mahrez heeft tegen Swansea City zijn doelpuntentotaal met een hattrick opgeschroefd naar tien. Door de zege neemt Leicester City de koppositie over van Manchester City: 0-3.

De bezoekers uit Leicester kwamen goed uit de startblokken, wat na vijf minuten al resulteerde in de openingstreffer. Een corner van Marc Albrighton belandde wat gelukkig via de rug van Mahrez in het doel van Swansea. De Algerijnse buitenspeler leek in eerste instantie niet eens door te hebben dat hij het laatste zetje had gegeven, 0-1.

Binnen het halfuur verdubbelde Mahrez de score. Ditmaal was het wél een bewuste treffer. N'Golo Kante zette Mahrez met een prachtige pass vrij voor het Swansea-doel en de aanvaller legde het leder beheerst in de onderhoek, 0-2. Leicester bleef de bovenliggende partij, maar de score werd pas in de tweede helft verder opgeschroefd.

Vardy was in elf opeenvolgende competitieduels trefzeker, maar tegen Swansea vergat de 28-jarige spits het record verder aan te scherpen. Wel was Vardy betrokken bij het laatste doelpunt. In de 67ste minuut fungeerde de international als aangever bij de derde goal van Mahrez, die zijn hattrick zodoende completeerde: 0-3.