De Boer: "Aanvallend gewisseld"

Trainer Frank de Boer was donderdagavond gelukkig met de zwaarbevochten zege van Ajax op Celtic (2-1). "We hadden het geluk een beetje aan onze zijde", erkende hij voor de camera van FOX Sports.

Invaller Vaclav Cerny tekende in de 88e minuut voor het winnende doelpunt. "Hij is er nog niet, maar hij is een groot talent", oordeelde de Boer over de achttienjarige Tsjech. "Hij heeft de potentie een heel goede te worden. We hebben aanvallend gewisseld", doelde hij op het inbrengen van Cerny, debutant Donny van de Beek en Yaya Sanogo. "Gelukkig heeft ons dat iets opgeleverd. Younes schoot in de slotfase ook op de paal."

Celtic kreeg in de tweede helft echter aanvankelijk de beste kansen op een zege. "Maar wij hebben een goede keeper", zei trainer Frank de Boer over Jasper Cillessen. "Dit was een welkome zege, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. Wij moeten in de laatste groepswedstrijd Molde verslaan. En dat wordt moeilijk. Zij kunnen goed counteren. En dan moet Fenerbahçe nog van Celtic verliezen. Die kans is klein. Maar zolang we een kans hebben, gaan we er voor."

De Boer: aanvallend gewisseld
De Boer: aanvallend gewisseld (Foto: ANP)