Twente-voorzitter Van der Laan opgestapt

Aldo van der Laan is per direct opgestapt als voorzitter van FC Twente, zo meldde de club uit Enschede. Aanleiding hiervoor zijn de uitgelekte documenten die de Tukkers vandaag in grote problemen hebben gebracht. "Van der Laan heeft aangegeven dat het clubbelang altijd voorop staat bij hem en dat is nu in het geding."

Vandaag kwamen de contracten tussen FC Twente en investeerder Doyen op straat te liggen. Deze blijken niet hetzelfde te zijn als destijds bij voetbalbond KNVB ingeleverd. Dit kan betekenen dat de licentie van de club uit Enschede ingetrokken kan worden door de KNVB.

Van der Laan was jarenlang de rechterhand van de eerder vertrokken voorzitter Joop Munsterman. Ze lieten FC Twente in korte tijd uitgroeien tot topclub in Nederland, maar de prijs die hiervoor nu betaald moet worden is hoog. De ploeg zit zwaar in de financiële problemen en heeft vorig jaar tot tweemaal toe drie punten in mindering gekregen. Veel spelers zijn afgelopen periode verkocht, maar de zorgen blijven groot op zowel financieel als sportief gebied. Het team uit Enschede staat momenteel in de Eredivisie vijftiende met negen punten uit dertien duels.

Aldo van der Laan (links) met de eerste vertrokken Joop Munsterman (Pro Shots/Peter Lous)
Aldo van der Laan (links) met de eerste vertrokken Joop Munsterman (Pro Shots/Peter Lous)